Espoon Asunnoille tunnustusta energiatehokkuustyöstä

Espoon Asunnot on saanut kunniamaininnan ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä toiminnastaan sekä tunnollisesta sitoutumisestaan Kiinteistöalan vuokra-asuntoyhteisöjen energiatehokkuussopimukseen vuosina 2008–2016.

Energiaviraston ja Motivan myöntämän kunniamaininnan vastaanotti Espoon Asuntojen kiinteistöjohtaja Jaakko Kammonen Finlandia-talolla 15.6. järjestetyn Energiatehokkuussopimusten juhlaseminaarin yhteydessä.

– Saatu tunnustus on kiitos pitkäjänteisestä työstä, jota olemme vuosien ajan tehneet energiatehokkuussopimuksessa asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi ja jopa niiden ylittämiseksi. Tehty työ on hyvin tärkeää paitsi ympäristön ja talouden, myös asumisviihtyvyyden kannalta, kiinteistöjohtaja Jaakko Kammonen toteaa.

Espoon Asunnot on Espoon suurin vuokranantaja. Kaupungin omistamalla vuokrataloyhtiöllä on tällä hetkellä yli 15 000 vuokra-asuntoa eri puolilla Espoota. Niissä asuu lähes 30 000 ihmistä, mikä on noin 11 prosenttia espoolaisista.

Elämäntyönä energiansäästötalkoot

Palkinto myönnettiin Espoon Asunnoille  erilaisten energiatehokkuustoimien määrätietoisen toteuttmisesta, jonka ansiosta onnistuimme energiankäytön tehostamisessa reilusti yli sopimuksessa asetettujen tavoitteiden. Lisäksi erilaisista toimista ja niillä saavutetuista säästöistä raportointi on ollut kattavaa, mikä on erityisen tärkeää Suomea sitovien EU-tavoitteiden saavuttamisen seurannan kannalta.

Vaikka tavoitteiden saavuttaminen ei ole ollut yhden ihmisen harteilla, merkittävän panoksensa energiatehokkuustyölle on antanut kesän lopussa eläköityvä Espoon Asuntojen talotekniikkainsinööri Untamo Aukio. Hänen mukaansa aikaansaatujen tulosten taustalla on järjestelmällinen ote.

– Keskeisin keino on ollut etävalvonnan, -mittauksen ja -ohjauksen lisääminen talotekniikassa, Aukio kertoo.

Tällä hetkellä Yli 80 prosenttia Espoon Asuntojen kiinteistöstä onkin jo etävalvonnan piirissä. Aukion mukaan tärkeintä on lämmityksen optimaalinen säätäminen, sillä lähes 90 prosenttia energian kulutuksesta menee lämmitykseen.

– Kaukolämmön ominaiskulutus on vähentynyt viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana lähes kahdeksan prosenttia.

Myös kumppaneiden ja asukkaiden asennemuokkaus alkaa tuottaa tulosta.

Asukkailla on tärkeä rooli energiatalkoissa, joten näistä asioista viestiminen on tärkeää. Kerromme kaikkiin asuntoihin jaettavassa asukaslehdessä säännöllisesti energia-asioista ja annamme käytännön vinkkejä energian säästämiseen.

Vielä on työtä jäljellä

Espoon Asunnot on liittynyt myös uuteen energiatehokkuussopimukseen, johon on kirjattu tavoitteeksi vähentää kokonaisenergiankulutusta 7,5 prosenttia vuoteen 2025 loppuun mennessä vuoden 2016 tasosta. Tavoite on Jaakko Kammosen mukaan saavutettavissa.

– Aiomme kehittää nykyisiä prosessejamme ja kerätä yhteistyökumppaneilta ja asukkailta ehdotuksia ja ideoita, joilla energiaa voidaan säästää. Kyse on yhteisistä talkoista, ja tulosten aikaansaaminen edellyttää kaikkien tahojen panosta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

10.2.2017

Espoo tarjoaa avointa dataa käyttöön uudella tavalla

Espoon karttapalvelusta löytyy nyt uusi kokonaisuus Avoin data, jonka kautta kuntalaiset pääsevät tutustumaan avoimiin aineistoihin ja lataamaan mm. kaupungin 3D-rakennusmalleja. Espoo avaa kaupunkilaisten käyttöön avointa dataa uudella tapaa karttapalvelussaan.

16.4.2018

Espoon Soukkaan nousi ekomäki

Kolme taloyhtiötä toteutti yhteistyössä maalämpö-  ja lämmöntalteenottohankkeen. Sen edut on huomattu ensimmäisten käyttökuukausien aikana kylmistä talvipäivistä huolimatta. Ekologisuus ja energiaomavaraisuus kiinnostavat taloyhtiöitä asumiskustannusten noustessa.

8.8.2018

Espoo-päivän jättimäisen tekstiilitaideteoksen valmistus alkoi

Espoon Tapiolaan kohoaa Espoo-päivän viikolla jättimäinen tekstiilitaideteos. Teosta toteuttavat 2-6 -luokkien oppilaat sekä kaupunkilaiset eri puolella kaupunkia järjestettävissä työpajoissa. Jättimäisen taideteoksen on suunnitellut Espoon ammattitaiteilijan työskentelyapurahan saanut tekstiilitaiteilija Greta Muuri.

18.11.2019

Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavaehdotus toisi alueelle 60 tuhatta uutta asukasta

Yleiskaavaehdotus kattaa alueen Espoon keskuksesta Pohjois-Espooseen. Suunnittelualueen koko on lähes kolmannes koko Espoon maapinta-alasta, joka on runsaat 300 neliökilometriä. Ehdotus kaksinkertaistaisi alueen nykyisen asukasmäärän vuoteen 2050 mennessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti