Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot Tankovainioon

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot nousevat näillä näkymin Tankomäenkadun varrelle Mellunkylän Tankovainion vehreälle asuinalueelle.

Kehitystyöhön neljä yritystä – tontteja vielä tarjolla

Helsinki-kerrostalo-hanke otti tärkeän askeleen, kun tonttineuvottelujen jälkeen neljä yritystä ilmoitti halukkuudestaan lähteä kehittämään Helsinki-kerrostaloa. Yritykset ovat e-HOUSE Oy, Yrjö ja Hanna -säätiö, Basso Building Systems Oy ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaa.

Helsinki tarjoaa Helsinki-kerrostalon kehittämisestä kiinnostuneille tahoille vielä kahta tonttia Tankovainiosta jatkuvan tonttihaun kautta. Helsinki-kerrostalojen mallistoa kehitetään pilottihankkeiden avulla.

Suunnittelulle varataan aikaa

Valmiita Helsinki-kerrostaloja saadaan odottaa pari vuotta. Rakentaminen voi alkaa vuonna 2017 – tontteja palvelevaa kunnallistekniikkaa ja katua vielä rakennetaan. Myös tonttien maaperää pitää vakauttaa ennen rakentamista.

Hyvä suunnittelu on tärkeää uuden tuotteen kehitysvaiheessa. Sekin vaatii oman aikansa.

Helsinki-kerrostalolle on tilaus

Helsingin kaupunki haluaa vauhdittaa täydennysrakentamista kehitteillä olevien Helsinki-kerrostalojen avulla. Vähintään kolmannes Helsingin rakentamisesta tulee olemaan täydennysrakentamista. Helsingin esikaupunkialueille voidaan muodostaa useita uusia rakennuspaikkoja, joihin voi rakentaa melko pieniä asuinkerrostaloja.

Etukäteen mietityt tuotteet ja prosessi sujuvoittavat suunnittelua ja rakentamista. Helsinki-kerrostalo-malliston avulla taloyhtiöiden päättäjät voivat hahmottaa, millainen talo istuu heidän pihalleen tai parkkialueelleen. Näin taloyhtiöt pystyvät muuttamaan lisärakennusmahdollisuuden aiempaa helpommin taloyhtiön euroiksi.

Kaupunki tukee kehittäjiä

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalojen kehittäjät saavat työhönsä apua kaupungin työntekijöiltä. Helsinki-kerrostaloja on ideoitu Aalto-yliopiston oppilastöinä, joita voidaan hyödyntää pilottihankkeissa.

Apulaiskaupunginjohtaja Sinnemäki esitti Helsinki-kerrostalo-tapaamisessa tammikuussa toiveen, että esikaupunkeihin nousevat Helsinki-kerrostalot olisivat vetovoimaisia, viehättäviä ja edullisia. Hän peräänkuulutti myös uudenlaisia asuntoratkaisuja.

Lisää tietoa:

Helsinki-kerrostalo verkossa

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.3.2017

Rakennusluvat ensimmäisille Helsinki-kerrostaloille

Ensimmäiset täydennys- ja lisärakentamisen sujuvoittamiseen tarkoitetut Helsinki-kerrostalot saivat tällä viikolla rakennusluvat rakennuslautakunnalta. Mellunmäen Tankovainioon nousee vähitellen Helsinki-kerrostalojen ”asuntomessualue”, jossa täydennysrakentamista harkitsevat voivat tutustua joustaviin täydennysrakentamiseen soveltuviin vaihtoehtoihin. Ensimmäiset Helsinki-kerrostalokohteet malleiksi täydennysrakentajille.

18.11.2014

Helsinki-kerrostalon oppilastyöt nähtävillä

Helsinki-kerrostalon kehitystyötä varten tehdyt oppilastyöt ovat esillä rakennusvalvonnan palvelupiste Tellingissä. Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin ja Muotoilun laitosten opiskelijat ovat suunnitelleet neljä uutta täydennysrakentamisen konseptia, jotka esitellään lähiviikkoina myös rakennusteollisuuden edustajille jatkotyöstöä varten. Oppilastyöt ovat esillä Tellingissä Hakaniemessä osoitteessa Siltasaarenkatu 13, 6.

23.10.2017

Isännöitsijät saivat kurssitodistukset

Kiinkon 56. Johtavan ammatti-isännöitsijän koulutus ja tutkinto (AIT®) päättyi 6. lokakuuta todistusten ja stipendien jakoon.

11.10.2018

Tänään valmistui uusia ammatti-isännöitsijöitä

Johtavan ammatti-isännöitsijän koulutus ja tutkinto (AIT®) alkoi tasan kaksi vuotta sitten 11.10.2016. Koulutus oli jo Kiinkon 58. ammatti-isännöitsijäkoulutus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti