Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot Tankovainioon

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot nousevat näillä näkymin Tankomäenkadun varrelle Mellunkylän Tankovainion vehreälle asuinalueelle.

Kehitystyöhön neljä yritystä – tontteja vielä tarjolla

Helsinki-kerrostalo-hanke otti tärkeän askeleen, kun tonttineuvottelujen jälkeen neljä yritystä ilmoitti halukkuudestaan lähteä kehittämään Helsinki-kerrostaloa. Yritykset ovat e-HOUSE Oy, Yrjö ja Hanna -säätiö, Basso Building Systems Oy ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaa.

Helsinki tarjoaa Helsinki-kerrostalon kehittämisestä kiinnostuneille tahoille vielä kahta tonttia Tankovainiosta jatkuvan tonttihaun kautta. Helsinki-kerrostalojen mallistoa kehitetään pilottihankkeiden avulla.

Suunnittelulle varataan aikaa

Valmiita Helsinki-kerrostaloja saadaan odottaa pari vuotta. Rakentaminen voi alkaa vuonna 2017 – tontteja palvelevaa kunnallistekniikkaa ja katua vielä rakennetaan. Myös tonttien maaperää pitää vakauttaa ennen rakentamista.

Hyvä suunnittelu on tärkeää uuden tuotteen kehitysvaiheessa. Sekin vaatii oman aikansa.

Helsinki-kerrostalolle on tilaus

Helsingin kaupunki haluaa vauhdittaa täydennysrakentamista kehitteillä olevien Helsinki-kerrostalojen avulla. Vähintään kolmannes Helsingin rakentamisesta tulee olemaan täydennysrakentamista. Helsingin esikaupunkialueille voidaan muodostaa useita uusia rakennuspaikkoja, joihin voi rakentaa melko pieniä asuinkerrostaloja.

Etukäteen mietityt tuotteet ja prosessi sujuvoittavat suunnittelua ja rakentamista. Helsinki-kerrostalo-malliston avulla taloyhtiöiden päättäjät voivat hahmottaa, millainen talo istuu heidän pihalleen tai parkkialueelleen. Näin taloyhtiöt pystyvät muuttamaan lisärakennusmahdollisuuden aiempaa helpommin taloyhtiön euroiksi.

Kaupunki tukee kehittäjiä

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalojen kehittäjät saavat työhönsä apua kaupungin työntekijöiltä. Helsinki-kerrostaloja on ideoitu Aalto-yliopiston oppilastöinä, joita voidaan hyödyntää pilottihankkeissa.

Apulaiskaupunginjohtaja Sinnemäki esitti Helsinki-kerrostalo-tapaamisessa tammikuussa toiveen, että esikaupunkeihin nousevat Helsinki-kerrostalot olisivat vetovoimaisia, viehättäviä ja edullisia. Hän peräänkuulutti myös uudenlaisia asuntoratkaisuja.

Lisää tietoa:

Helsinki-kerrostalo verkossa

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kierrättäminen siirtyi joensuulaisissa taloyhtiöissä 2020-luvulle

Kahdessa joensuulaisessa taloyhtiössä siirryttiin yhteiseen syväkeräysjärjestelmään. Uuden jätepisteen myötä kierrättäminen monipuolistui.

Molok

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

toimistotilojen vajaakäyttö

11.10.2022

Pääkaupunkiseudun toimistotilojen vajaakäyttö kasvussa

Pääkaupunkiseudun toimistotiloissa on tuhansia neliöitä tyhjää tilaa. Eniten tyhjää tilaa on Vallilassa ja vähiten Ruoholahdessa. Toimistotiloja on pääkaupunkiseudulla yhteensä 4,2 miljoonaa neliötä.

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti