Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot Tankovainioon

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot nousevat näillä näkymin Tankomäenkadun varrelle Mellunkylän Tankovainion vehreälle asuinalueelle.

Kehitystyöhön neljä yritystä – tontteja vielä tarjolla

Helsinki-kerrostalo-hanke otti tärkeän askeleen, kun tonttineuvottelujen jälkeen neljä yritystä ilmoitti halukkuudestaan lähteä kehittämään Helsinki-kerrostaloa. Yritykset ovat e-HOUSE Oy, Yrjö ja Hanna -säätiö, Basso Building Systems Oy ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaa.

Helsinki tarjoaa Helsinki-kerrostalon kehittämisestä kiinnostuneille tahoille vielä kahta tonttia Tankovainiosta jatkuvan tonttihaun kautta. Helsinki-kerrostalojen mallistoa kehitetään pilottihankkeiden avulla.

Suunnittelulle varataan aikaa

Valmiita Helsinki-kerrostaloja saadaan odottaa pari vuotta. Rakentaminen voi alkaa vuonna 2017 – tontteja palvelevaa kunnallistekniikkaa ja katua vielä rakennetaan. Myös tonttien maaperää pitää vakauttaa ennen rakentamista.

Hyvä suunnittelu on tärkeää uuden tuotteen kehitysvaiheessa. Sekin vaatii oman aikansa.

Helsinki-kerrostalolle on tilaus

Helsingin kaupunki haluaa vauhdittaa täydennysrakentamista kehitteillä olevien Helsinki-kerrostalojen avulla. Vähintään kolmannes Helsingin rakentamisesta tulee olemaan täydennysrakentamista. Helsingin esikaupunkialueille voidaan muodostaa useita uusia rakennuspaikkoja, joihin voi rakentaa melko pieniä asuinkerrostaloja.

Etukäteen mietityt tuotteet ja prosessi sujuvoittavat suunnittelua ja rakentamista. Helsinki-kerrostalo-malliston avulla taloyhtiöiden päättäjät voivat hahmottaa, millainen talo istuu heidän pihalleen tai parkkialueelleen. Näin taloyhtiöt pystyvät muuttamaan lisärakennusmahdollisuuden aiempaa helpommin taloyhtiön euroiksi.

Kaupunki tukee kehittäjiä

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalojen kehittäjät saavat työhönsä apua kaupungin työntekijöiltä. Helsinki-kerrostaloja on ideoitu Aalto-yliopiston oppilastöinä, joita voidaan hyödyntää pilottihankkeissa.

Apulaiskaupunginjohtaja Sinnemäki esitti Helsinki-kerrostalo-tapaamisessa tammikuussa toiveen, että esikaupunkeihin nousevat Helsinki-kerrostalot olisivat vetovoimaisia, viehättäviä ja edullisia. Hän peräänkuulutti myös uudenlaisia asuntoratkaisuja.

Lisää tietoa:

Helsinki-kerrostalo verkossa

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.3.2022

Venäläisten omistamat kerrostalot herättävät huolta Hangossa

Kerrostalon asukkaista tuli yllättäen pakotteiden uhreja Hangossa: asukkaat ovat huolissaan, kun sähköt ovat olleet poikki eikä omistajiin saa yhteyttä. Sekä USA:n että EU:n pakotelistalla olevien Boris ja Roman Rotenbergin omistamissa kahdessa kerrostalossa Hangon Lappohjassa on yli 60 asuntoa, mutta asukkaita on vain vajaassa 20 huoneistossa. Asukkaiden pelkona on mm.

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kierrättäminen siirtyi joensuulaisissa taloyhtiöissä 2020-luvulle

Kahdessa joensuulaisessa taloyhtiössä siirryttiin yhteiseen syväkeräysjärjestelmään. Uuden jätepisteen myötä kierrättäminen monipuolistui.

Molok

kaukokylmän avulla

25.5.2022

Kerrostaloja jäähdytetään kaukokylmän avulla

Vanhat kerrostalot kuumenevat kesällä ison rakennusmassan vuoksi uudempia enemmän. Niitä on kuitenkin mahdollista viilentää kaukokylmän avulla. Mutta milloin kaukokylmä kannattaa asentaa taloon?

2.2.2022

Helsinki sallii maalämpökaivojen rakentamisen yleisille alueille ensimmäisenä Suomessa

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta päätti maanantain kokouksessaan sallia maalämpökaivojen rakentamisen kaupungin omistamille yleisille alueille, mikäli tila taloyhtiön omalla tontilla ei riitä. Päätöksen taustalla on edullisen maalämmön kasvava kysyntä sekä maalämmön ilmastoystävällisyys, joka vastaa kaupungin tavoitteeseen hiilineutraaliudesta vuoteen 2030 mennessä. Ensisijaisesti kaivot tulee rakentaa taloyhtiön omalle tontille niin, että ne sijaitsevat yli 7,5 metrin päässä kaupungin viheralueen, […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti