Emmanuell Causse: Ei hosuta korjausaaltoa odotellessa

EU-komissio haluaa syyskuussa käynnistyneellä, korjausrakentamiseen keskittyvällä ”Korjausaalto” -ohjelmalla kasvattaa korjausrakentamisen määrää. Brysselissä vaikuttavan kiinteistönomistajien etujärjestön UIPI:n pääsihteeri Emmanuelle Causse kuitenkin on osittain skeptinen aikataulun ja toteutuksen suhteen, kertoo häntä haastatellut Fastighetstidningen.

Causse’n mukaan Korjausaalto on osa laajempaa, monialaista ympäristöohjelmaa, joka on uuden komission lippulaiva. Hän toteaa, että pari vuotta sitten tullut uusi enrgiatehokkuusdirektiivikin on toimeenpantu monissa maissa hitaasti, esimerkiksi Saksassa vasta kuukausi sitten.

Lisäksi Causse pelkää kasvavaa byrokratiaa ja hätäisesti laadittuja säädöksiä. Pitkäjänteinen toiminta kiinteistöjen korjaamisessa saattaa hänen mielestään vaikeutua.

Emmanuelle Causse lisää, että kiinteistöala haluaa totta kai olla mukana energiatehokkuuden parantamisessa.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin verkkosivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

huonelämpötilaa

12.12.2022

Alenna huonelämpötilaa oikein

Huonelämpötilan pienentämiseen ei riitä pelkkä patterin termostaatin pyöräytys pienempään asentoon. Rakennuksessa, jossa on vesikiertoinen patteri- ja lämmitysjärjestelmä, voidaan lämmityksen tehoa säätää verkostoon menevän veden lämpötilaa alentamalla. Tämä tehdään automaattisen säätöjärjestelmän avulla.

aurinkovoimalan hankinta

5.10.2023

Ota nämä huomioon aurinkovoimalan hankinnassa

Taloyhtiöiden asukkaat voivat hyödyntää aurinkopaneeleiden tuottamaa sähköä omassa taloudessaan energiayhteisön avulla. Energiayhteisö tarkoittaa taloyhtiön osakkaiden yhteenliittymää, joka perustetaan yhteistä sähköntuotantoa varten.

huoneistotietojärjestelmä

17.2.2023

Venäjän valtion omistus ei estä taloyhtiön lainansaantia

Lainan myöntämiselle ei ole estettä, jos Venäjän valtio omistaa usean huoneiston taloyhtiössä vain joidenkin huoneistojen hallintaan oikeuttavat osakkeet, mutta ei osakkeiden enemmistöä.

maalämpöhanke

20.10.2023

Huolellinen suunnittelu vei maalämpöhankkeen maaliin

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva As Oy Melkonkatu 5 vaihtoi kaukolämmön maalämpöön. Projekti vei monta vuotta ja vaati huolellista suunnittelua ja hallituksen puheenjohtajan tiivistä valvontaa. Se oli kuitenkin kaiken vaivan arvoista, sillä yhtiö on nyt lähes nollaenergiatalo.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti