Viestintä, viestintä, viestintä….

Viime viikolla nousi karvat pystyyn yhdestä twiitistä.Taloyhtiöiden hallitukset eivät halua ostaa isännöintitoimistoilta viestintäpalveluja. Näin kerrottiin. ”Näyttäkää minulle toimisto, joka niitä myy”, teki mieli huutaa.

Oma taloyhtiöni kilpailutti juuri isännöinnin ja kukaan kandidaateista ei suoranaisesti tyrkyttänyt viestintäpalveluita. Kanavat kerrottiin, mutta ei sitä, miten viestintää hoidettaisiin ja mitä se maksaisi. Perushintaan kun se ei kuulu. Jos viestintä tehtäisiin sellaiseksi palvelutuotteeksi, että isännöitsijät sitä todella miettisivät, varmasti hallituksia palvelu kiinnostaisi. Mutta miksi ostaa mitään epämääräistä palvelua, josta ei saa selkeää viestintäsuunnitelmaa?

Nyt isännöintitoimistoihin jo palkataan viestinnän ammattilaisia. Se on hyvä asia. Kun saadaan konsepti kuntoon, niin varmasti palvelua ostetaan ilomielin.

Meillä uuden toimiston kanssa haluttiin sopia neljästä perustiedotteesta vuosittain sopimusta tehtäessä. Hallitus näin halusi. Isännöintitoimisto kuitenkin kertoi sen sitovan liikaa kumpaakin osapuolta, jos se kirjataan sopimukseen. Minä lupauduin tiedotteet kirjoittamaan. Puheenjohtajana päätin, että kaikesta huolimatta teen muutaman perustiedotepohjan, missä osakkaita ja asukkaita tiedotetaan ajankohtaisista yleisistä asioista ja meneillään olevista hankkeista. Kun kerran on kirjoittanut tiedotteen vuodenaikaan sopivista asioista, on helppo käyttää pohjaa seuraavinakin vuosina.

Taloyhtiön viestintäoppaasta saa hyviä vinkkejä viestintään. Se on laadittu Kiinteistöliitto Pirkanmaan toimesta.

Mervi Ala-Prinkkilä

Kirjoittaja on Suomen Kiinteistölehden verkkotuottaja ja toimittaja, joka toimii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana Etu-Töölössä Helsingissä. Harrastuksiin kuuluu muun muassa vapaa-ajan asunnon kunnostus, erilaiset luottamustehtävät ja marttailu.

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje