Vähemmällä enemmän

Päivän sanoja ovat leikkaaminen, tuottavuusloikka, digitalisointi ja koulutus.  Murheita tuntuu olevan monenlaisia ja lähtökohdat näkemyksiin hyvin erilaisia.  Pistäydyin viime viikolla Tampereella tyttäreni luona Härmälän rannassa.  Taloyhtiön ala-aulassa oleva näyttötaulu osoitti +8 lämmintä ja seuraavien bussien lähtöaikataulut oli helposti luettavissa.  Ruudulla oli myös Aamulehden tuoreimmat uutiset ja muistutus taloyhtiön vuosikokouksesta.  Mielestäni tämä on digitalisaatiota.

Kun taloyhtiön kaikki oleellinen tieto saadaan asukkaille reaaliajassa ja asukkaitten viestit isännöinti- ja huoltoyhtiölle nopeasti, olen varma, että tuottavuus kasvaa.  Pelottaako uusien mahdollisuuksien käyttöönotto?  Argumentointihömppä siitä, etteivät ikääntyvät ihmiset opi käyttämään uusia ratkaisuja ovat paikalleen juuttuneiden palvelutarjoajien  omaa tarinaa.  Vai haittaako tehokkuus ja uudet tavat palvelutarjoajien omaa liiketoimintaa.  Loppuu tuntilaskutus ja kopiontilaskut jäävät veloittamatta.  Ei aina muisteta, että sopimuksistakin voi laskuttaa.

Oma visioni on ikääntyvän Suomen helppo ja mukava asuminen.  Monilla on useampiakin asuntoja eri tarkoituksiin.  Voisiko omistajat ja asukkaat hallinnoida niitäkin helpommin.  Energian kulutusta, veden kulutusta ja liikkumista voidaan jo nyt helposti seurata.  Helppojen ja turvallisuutta lisäävien ratkaisujen aika on jo alkanut.

Oppia ikä kaikki, joten ennakkoluulottomuutta uudistuksiin ja rohkeutta uusien ratkaisujen myymiseen! Ostopotentiaalia on yllin kyllin, siis nostakaamme myyntityö uudelle korkeammalle tasolle.

Antti Niemi

Antti Niemi on myynnin ja terveydenhuollon ammattilainen, joka on 30 vuoden ajan valmentanut useita kiinteistöalan kanssa yhteistyötä tekeviä yrityksiä ja yhteisöjä. Antti nauttii nyt ansaituista eläkepäivistään ja toimii edelleen freelancer-konsulttina ja vapaana kirjailijana ja taiteilijana. Kokemukset ja näkemykset löytyvät Linkedin:stä Antti Arto Antero- Ajattelee Asiakkaan Aivoilla

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje