Tiedonantovelvollisuus ajatuksissa

Kesä on ohi ja taloyhtiön remontit alkavat taas rullaamaan. Porrashuoneen kunnostus on alkanut konservaattorin työllä ja kohta alkaa itse työ. Olen miettinyt tiedonantovelvollisuutta nyt enemmän ensimmäisten ilmoitusten jättämisen alkaessa.

Alan toimijoilta asiaa kysyessäni huomasin olevani yksi niistä harvoista hallituksen puheenjohtajista, joita koko aihe on kiinnostanut. Hallitukselle voi tulla jopa 15 000 euron laiminlyöntimaksu, jos ilmoittaminen jää tekemättä. Luulisi asian kiinnostavan.

Ilmoittaminen on siirretty isännöitsijän huoleksi. Hallituksen olisi kuitenkin hyvä olla sen verran kiinnostunut asiasta, että voisi tiedustella, miten isännöintitoimisto hoitaa asian. Ainakin tällä tavalla voisi varmistua siitä, että isännöitsijä on uudesta velvoitteesta kuullut.

Nyt eletään vielä uuden opettelun aikaa ja ainakaan kovin usea toimisto ei lyhyen kyselyn perusteella ole lisämaksua uudesta työstä taloyhtiöille laittamassa. Jatkossa kuitenkin tästäkin voidaan neuvotella isännöintisopimukseen kuuluvana työnä tai sitten tuntiveloitteisena työnä. Käytäntöjä ei vielä ole ja toimistosta riippuen veloitus voi olla hyvinkin erilaista.

Omaa isännöitsijää olen aiheesta jo tentannut ja toivoa täytyy, että homma on heillä hanskassa. Urakka on vasta alkamassa ja ensimmäiset ilmoitukset tullaan tekemään vasta muutaman kuukauden päästä. Sitä odotellessa pitäisi valita uudet valaisimet porrashuoneeseen…

Kirjoittaja on 37-vuotias Suomen Kiinteistölehden toimittaja, joka toimii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana Etu-Töölössä Helsingissä. Harrastuksiin kuuluu muun muassa kaupunkiviljely taloyhtiön sisäpihalla ja marttailu.

Mervi Ala-Prinkkilä

Kirjoittaja on Suomen Kiinteistölehden verkkotuottaja ja toimittaja, joka toimii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana Etu-Töölössä Helsingissä. Harrastuksiin kuuluu muun muassa vapaa-ajan asunnon kunnostus, erilaiset luottamustehtävät ja marttailu.

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje