Sanoista tekoihin

Taloyhtiön strategiaa laatiessani lisäsin siihen lauseen: Jatkossa hyödynnetään enemmän Taloyhtiön vuosikelloa lyhyen tähtäimen suunnittelussa strategian tukena. Nyt on viimein aika ryhtyä sanoista tekoihin.

Useimmissa taloyhtiöissä kalenterivuoden vaihtuminen tarkoittaa myös uuden tilikauden alkua. Taloyhtiön hallitus voi käyttää toimintansa suunnittelussa ja asioiden valmistelun ennakoinnissa apuna vuosikelloa. Luontevin aika ottaa vuosikello käyttöön on siis nyt.

Monessa taloyhtiössä valmistaudutaankin jo kiivaasti kevään tuleviin yhtiökokouksiin. Vuosikello auttaa muistuttamaan, mitä pitikään nyt tehdä. Vaikka isännöitsijä tekeekin suuren työn valmistelussa, on hallitusten hyvä tietää, mitä kaikkea pitää osata vaatia ja tarkastaa.

Kiinteistönhuolto myös mukaan

Harva hallituslainen itse käy säätämässä lämmönjakohuoneessa mitään, mutta on hyvä tietää (ja varmistaa) että tietyt toimenpiteet on tehty huoltoyhtiön tai talonmiehen toimesta. Mikäli työtehtävistä ei ole sovittu kiinteistönhuoltosopimuksessa, on tärkeää varmistaa, että vuosikellon mukaiset työt tehdään.

Nyt kannattaa myös nostaa katse kattoon omassa taloyhtiössä, onko siellä vaaraa putoavasta lumesta ja jäästä. Muodostuuko näin pakkasella jääpuikkoja? Kaikkea vastuuta kun taloyhtiö ei voi ulkoistaa, niin kannattaa jokaisen tarkkaillakin oman taloyhtiön lumitilannetta!

Mistä tietoa vuosikellosta?

Kiinteistölehti julkaisee vuonna 2016 joka numerossaan ajankohtaiset vuosikellon toimenpiteet. Tarkempaa tietoa on julkaistu esimerkiksi seuraavissa tuotteissa:

Kiinteistökalenteri 2016 (Kiinteistöalan Kustannus Oy) ja Mikko Rousi: Taloyhtiön toiminnan suunnittelu (Kiinteistöalan Kustannus Oy).

Myös Taloyhtio.net tarjoaa tietoa

Sitten ei muuta kuin isännöitsijälle viestiä ja tiedustelemaan, joko talousarvio alkaa kohta olla valmis ja milloin hallitus pitää vuoden ensimmäisen kokouksen. Huoltoyhtiö taas saa kertoa, onko yölämpötiloja asunnoissa alennettu.

Hyvää alkanutta vuotta!

Mervi Ala-Prinkkilä

Kirjoittaja on Suomen Kiinteistölehden verkkotuottaja ja toimittaja, joka toimii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana Etu-Töölössä Helsingissä. Harrastuksiin kuuluu muun muassa vapaa-ajan asunnon kunnostus, erilaiset luottamustehtävät ja marttailu.

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje