Olisiko sinustakin energiaekspertiksi?

Syksyisin tulee ainakin minulle aina halu aloittaa tai oppia jotain uutta. Tänä syksynä uuden oppimisen kohde on energiaeksperttiys.

Ensi viikolla alkaa HSYn Ilmastoinfon järjestämä energiaeksperttikoulutus, johon osallistun. Viiden illan aikana opin (toivon mukaan) keinoja, joilla oma taloyhtiö voi säästää energiaa (=rahaa).

Ekspertti havainnoi, muttei säädä

Energiaekspertin tehtävänä taloyhtiössä on havainnoida, viestiä ja neuvoa. Ekspertti ei säädä taloteknisiä järjestelmiä eikä myöskään kyttää asukkaita. Energiaeksperttiyhtiöissä on kokemuksia yli 10 prosentin säästöistä lämmön, veden tai kiinteistösähkön kulutuksessa. Myös asuinviihtyvyys on yhtiöissä ekspertin kautta parantunut.

Ekspertti seuraa energian ja veden kulutusta ja ilmoittaa poikkeamista eteenpäin. Hän myös viestii asukkaille energia-asioista. Energiaekspertti havainnoi, tuleeko talvisin jääpuikkoja räystäille, onko huoneistojen ikkunat auki yms.

Innolla odotankin jo alkavaa koulutusta. Sen verran lunttasin kevään kurssia, että taidanpa jo pyytää isännöitsijältä viime vuoden kulutustietoja tulevaa kotitehtävää varten. ?

Lue lisää koulutuksesta HSYn Ilmastoinfon nettisivuilta

ps. Ilmoitathan taloyhtiösi Energiasäästöviikon (8. – 14.10.) viettäjäksi Motivan nettisivuilla!

Mervi Ala-Prinkkilä

Kirjoittaja on Suomen Kiinteistölehden verkkotuottaja ja toimittaja, joka toimii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana Etu-Töölössä Helsingissä. Harrastuksiin kuuluu muun muassa vapaa-ajan asunnon kunnostus, erilaiset luottamustehtävät ja marttailu.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje