Kuusi syytä olla kiitollinen vuokralaisille

Suomalaisessa yhteiskunnassa keskustelu tuntuu kärjistyvän “työnantaja vastaan ay” ilman, että kukaan tuntuu muistavan saati välittävän, kuka sen palkan oikeasti maksaa. Ay uhkailee ja menee lakkoon omia etuja ajaessaan mutta lausunnoissa huoli palkanmaksajan eli asiakkaan menettämisestä ei esiinny edes sivulauseessa. Myöskään työnantajia ei voi kehua. He ovat usein epäonnistuneet selventämään työntekijöille, mistä se raha tulee ja mitä se edellyttää.

Vuokranantajana palkanmaksajalta tulee muistutus vähintään kerran kuussa, kun vuokrat tulevat tilille. Palkkani maksaa siis asiakkaani eli vuokralaiseni. Ilman asiakkaita asuntosijoitustoimintani olisi nurin hetkessä. Lakkoilun sijaan haluankin kiittää asiakkaitani.

Kiitos, että maksatte sijoituslainojani puolestani

Tämä ei kirjaimellisesti pidä paikkaansa mutta säännöllinen vuokranmaksu mahdollistaa sen, että tililläni on rahaa, josta maksan rahoittajilleni kuukausittain lainojen korot ja lyhennykset. Kun lainat on joskus 20 vuoden päästä maksettu, tililleni jää vähän enemmän rahaa. Kiitos myös siitä, että olette etukäteen ilmoittaneet ja sitten hoitaneet myöhästyneen vuokranmaksun sovitun mukaisesti. Näin olen pystynyt pitämään rahoittajilleni antamat omat lupaukseni.

Kiitos, että toimitte passiivisena tulonlähteenäni

Kun vastikkeet, lainanlyhennykset ja korot on maksettu, tililläni vielä jäljellä olevat rahat vuokrista kattavat perheeni elämisen. Pyrin jatkuvasti kasvattamaan ja parantamaan asiakkailleni tarjoamaa palvelua. Jäljelle jäänyt raha menee joko sivuun sijoitettavaksi uusiin vuokra-asuntoihin tai nykyisten vuokra-asuntojen remontointiin. Vaikka olisin lomalla tai sairaana tai kiireinen muiden asioiden takia, kiitos, että maksatte vuokrat siitä huolimatta.

Kiitos, että pelaatte hyvää yhteispeliä

Välillä teille tulee yllättäviä muutoksia elämäntilanteisiin. Joskus jopa niin yllättäviä, että asunnosta pitäisi muuttaa ennenaikaisesti tai ennen irtisanomisajan loppua. Lähes poikkeuksetta olemme onnistuneet yhteispelillä löytämään uuden vuokralaisen nopeasti ja joskus olen pystynyt palauttamaan vuokraakin. Kiitos siitä, että olette levittäneet tietoa reilusta ja yhteistyökykyisestä vuokranantajasta. Joskus minulla on jopa jonotuslista odottamassa vapautuvaa asuntoa.

Kiitos, että pidätte huolta omaisuudestani

Hyvin usein luovutatte avaimet seuraavan vuokralaisen käteen tai yhteistyökumppaneilleni. Uusi vuokralainen tarkistaa asunnon kunnon ja loppusiivouksen tason sekä yleensä aina ilmoittaa minulle, että vakuuden voi palauttaa. Se, että pidätte omaisuudestani hyvää huolta, on minulle erityisen tärkeää, koska asunnot ovat minun eläketurvani.

Olen kiitollinen myös sinulle, joka tuhosit yhden asunnoistani. Kaikki kirjoista opiskelemani vuokralaisvalintaan, vuokrasopimuksen purkamiseen ja häätöön liittyvät opit tulivat konkreettisesti harjoiteltua. Lisäksi opin paljon asioita, joita kirjoissa ei kerrota tai joita en ollut sisäistänyt. Opiskelu oli hieman kalliimman puoleista mutta osaamisen lisäksi minulle tuli yksi täysin remontoitu helposti vuokrattava erinomaista kassavirtaa tuottava asunto salkkuuni lisää.

Kiitos, että joskus vahditte remonttimiesten työt

Asunnoissa on joskus ollut esim. naapurien vesivahingoista aiheutuneita korjauksia ja olette valvoneet, että korjaustyöt on tehty huolellisesti ja lopputulos on hyvä. Tämä on säästänyt minulta paljon aikaa ja vaivaa. Joskus olette myös toivoneet, että asuntoon tehdään parannuksia. Kiitos näistä toiveista ja siitä, että olette sallineet remontit asumisaikana ja usein ilman vuokranalennuksia. Kun olette sitten muuttaneet pois, paranneltuun asuntoon on ollut helppo löytää uusi vuokralainen välittömästi. Kiitos siitä, että joskus olette itse tehneet työt ja joskus olette myös suostuneet pieneen vuokrankorotukseen.

Kiitos, että olette antaneet palautetta

Positiivista asiakaspalautetta on aina mukava saada. Kiitos myös rakentavasta kritiikistä. Sen avulla olen pystynyt parantamaan toimintaani ja saanut uusia tyytyväisiä asiakkaita. Kiitos myös siitä, että olette muistaneet mainita minut, kun kaverinne on hakenut asuntoa. Olen saanut monta uutta vuokralaista tällä tavalla.

Lukuisat yhteistyökumppanini ovat pieniä yrittäjiä ja heillekin tuntuu olevan selvää, että ilman teidän asiakkuuksianne minulla ei olisi varaa maksaa heille tuotteista, palveluista tai tehdyistä töistä. He jakavat kanssani samanlaisen asiakaslähtöisen ajattelumallin. Näiden kiitosten myötä haluan toivottaa omasta ja yhteistyökumppanieni puolesta kaikille asiakkailleni hyvää uutta vuotta 2016.

Harri Huru

Kirjoittaja on harjoittanut “osta ja pidä” -asuntosijoittamista yli 10 vuotta. Hän on positiivisen kassavirran tavoittelija, joka tarkastelee asuntosijoittamista sekä kannattavuuden parantamisen että vuokranantajana toimimisen näkökulmista. Hän on innostunut opettelemaan ja hyödyntämään internetiä ja sosiaalista mediaa asuntosijoitustoiminnassaan. Myös sisustus ja remontointi kiinnostavat.

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje