Kun yhtiökokous ei kiinnosta

Voiko hallitus onnitella itseään hyvin tehdystä työstä kun osakkaita ei yhtiökokokous kiinnosta? Tätä mietin viime viikolla taloyhtiömme yhtiökokouksen jälkeen. Hallituksen lisäksi kun paikalla oli kaksi osakasta fyysisesti ja kaksi valtakirjoilla. Kuitenkin osakkaita on yhtiössämme parisenkymmentä. Miksi yhtiökokous ei kiinnostanut?

Tänä vuonna ei tehty mitään isoja päätöksiä, toki korjaustarveselvityksessä oli ensi vuodelle laitettu kaukolämpölaitteiston uusiminen, patteriventtiilien ja -termostaattien uusiminen sekä lämmitysjärjestelmän tasapainotus. Ilmeisesti nämä korjaustarpeet eivät kysymyksiä herättäneet.

Talousasiatkaan eivät herättäneet kysymyksiä. Hoitovastike on pysynyt samana jo muutaman vuoden ja rahoitusvastikkeistakin lähes kaikki laskivat. Rahastointikaan ei sijoittajaosakkaita kiinnostanut, meillä kun suuri osa osakkaista on asuntosijoittajia.

Täkynä yhtiökokouskutsussa oli kahvitarjoilu ja isännöitsijä oli hallituksen pyynnöstä hankkinut pullaa ja pasteijoita tarjolle. Aiemmissa yhtiökokouksissa kun on tyydytty pelkkään kahviin, jos siihenkään. Ei sekään vetänyt osakkaita paikalle.

Ehkä tämä oli sitten luottamuksen osoitus hallitukselle ja isännöitsijälle, että taloyhtiössä on kaikki hyvin. Ainakin nämä paikalla olleet kehuivat hallitusta hyvin tehdystä työstä. Mikähän täky otetaan sitten ensi vuonna käyttöön?

ps. Työ hallituksen puheenjohtajana jatkuu.

Mervi Ala-Prinkkilä

Kirjoittaja on Suomen Kiinteistölehden verkkotuottaja ja toimittaja, joka toimii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana Etu-Töölössä Helsingissä. Harrastuksiin kuuluu muun muassa vapaa-ajan asunnon kunnostus, erilaiset luottamustehtävät ja marttailu.

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje