Varo vaaraa kesälläkin

Kesälomakausi alkaa ja ihmiset suuntaavat suvilaitumille mökkeilemään ja festarielämää viettämään. Auringon lämpimässä paisteessa pakataan rinkat sekä reput ja suljetaan kotiovet huolettomina ja onnellisina. Huolta ei tyhjästä kotiluolasta tarvitse kantaa mukanaan kunhan on muistanut huolehtia muutamasta asiasta ennen tienpäälle lähtöä.

Katsastapa vesihanat, vessanpytty ja pesukoneiden liitännät sekä sulkuventtiilit. Kun vesi ei valu niin kastu ei myöskään pöydän tai tuolin jalu! Pienikin veden tihkuminen käy kalliiksi kuukauden aikana ja voi aiheuttaa lievää sydämentykytystä vesilaskun myöhemmin kolahtaessa nettipankkiin tai eteisen lattialle. Vuotava astianpesukoneen liitin tuo tullessaan varmuudella putkimiehen ja remppareiskan kotikäynnille sekä pahimmillaan uuden parkettilattian asennuksen laskutuksineen.

Asukkaista tyhjentyneessä kodissa ei televisiosta Salkkareita tuijotella ja suoratoistoja pyöritetä. Siksi tietokoneet, televisiot ja muu viihde-elektroniikka voidaan sammuttaa ja vaikka salaman varalta irrottaa kokonaan seinästä. Jokainen pimeässä hohtava punainen valopiste on merkki sähkölaskun paisumisesta.

Karhukoplan pojat liikkuvat aktiivisesti eritoten lomakaudella. Hyvä ja luotettava naapuri tai sukulainen voi käydä kastelemassa kukkia ja pitämässä asunnosta huolta. Postia ei kannata kerryttää laatikkoon tai luukun alle viikkotolkulla. Mainoskieltotarralla pystyy jo patoamaan suuren määrän jakelutavarasta pois kesäisen mökkeilynsä aikana. Sanomalehden tilauksensa voi laittaa vaikka tauolle tai ohjata kesähuvilan pihalla tuoksuvan grillinsä lähilaatikolle.

Kotivakuutusta ei kannata unohtaa. Paljon asioita tapahtuu joka päivä ja osa voi sattua vaikka seinän takana asuvalle juhannusjuomaa särpineelle kynttilöiden ystävälle.

Sitten vain ovet turva- tai takalukkoon ja menoksi upeasta Suomen kesästä nauttimaan!

P.S. Älä unohda hyttysvoidetta…

Mika Artesola

Kirjoittaja on turkulainen, asunto-osakeyhtiöiden mielenkiintoiseen maailmaan vaihtelevasti vuosien varrella uppoutunut ukonkäppänä (omien sanojensa mukaan). Hän kuuluu Suomen Kiinteistöliiton asoy-toimikuntaan ja johtaa puhetta Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen asoy-toimikunnassa. Ajan hampaan purressa Mika on ehtinyt olla mukana yli kymmenen taloyhtiön hallituksessa ja jo toistakymmentä vuotta myös Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen hallituksessa. Omien sanojensa mukaan Mika on jääräpää joka ihailee tiedonhaluisia, yhteistyökykyisiä ja kuuntelutaitoisia ihmisiä.
”Tieto on valtaa ja tiedon kätkeminen vallan väärinkäyttöä.”

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje