Faktaa vai Fiktiota

Vastakohdat täydentävät toisiaan.  Väitteeni perustuu kokemaani. Graniitti kruunaa betonin, lasi hirren ja musta valkoisen.  Ihmiset ovat kautta historian etsineet totuutta, oikean ja väärän väliä ja järjen ja tunteen tasapainoa.

Keskitien kulkijat taittavat matkaansa turvallisesti, rauhallisesti ja huomaamatta.  Totuuden etsijät eivät haihattele, he perustavat päätöksensä tosiasioihin ja järjen ääneen.  Olen pohtinut mielihyvää ja onnellisuutta faktan ja fiktion näkökulmasta.  Voiko kuivan asialinjan tekijät onnistua  saamaan muita mukaansa, saako järjen äänen kautta asiansa esille ja eteenpäin?

Suomi juhlii satasella, Kiinteistöliitto kaasuttaa sataakymppiä.  Molempien osalta juhlavuotta voi kuvata liikennemerkillä, joka rajoittaa nopeutta tai asenteella ”antaa mennä täysillä”.

Kokemukseni (lue kokemani) perusteella olen sitä mieltä, ettei fakta yksin vaikuta.  40 vuotta kaupallisena vaikuttajana, 30 vuotta kouluttajana, 20 vuotta totuuden etsijänä, 10 vuotta pienyrittäjänä ja viime vuodet vapaana taiteilijana ovat vahvistaneet järjen ja tunteen tasapainon merkitystä.

Vaikuttaminen on menneen ja tulevan yhdistämistä, tietoisen ja tiedostamattoman erottamista toisistaan, rohkeuden ja riskinoton optimointia.

Minulle läheisen ihmisen sanat ”Kiinteistöala Ylös” ei jätä minua rauhaan.  Syntyykö vaikuttavuus kulkemalla keskitietä, vai koukkaamalla rohkeasti ja näyttävästi oikealta tai vasemmalta ohi, kiihdyttämällä vauhtia, siis Aktiivisuudella, Asennoitumalla rohkeisiin muutoksiin myönteisesti ja aloittamalla ammattitaidon aidot nostotalkoot.

Vastakohdat täydentävät toisiaan.

Älä säilytä ja jatka – ALOITA

Älä luule ja usko – AVAA ja TUTKI

Älä pelkää – ANNA PALAA

Antti Niemi

Antti Niemi on myynnin ja terveydenhuollon ammattilainen, joka on 30 vuoden ajan valmentanut useita kiinteistöalan kanssa yhteistyötä tekeviä yrityksiä ja yhteisöjä. Antti nauttii nyt ansaituista eläkepäivistään ja toimii edelleen freelancer-konsulttina ja vapaana kirjailijana ja taiteilijana. Kokemukset ja näkemykset löytyvät Linkedin:stä Antti Arto Antero- Ajattelee Asiakkaan Aivoilla

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje