Arvokas Arvoton Asunto

Aamuviideltä heräsin painajaisuneen.  Seurasin unessa ”keskustelua”, jossa avainsana oli ARVO.

Arvo vie ajatukset moneen suuntaa.  Tarkoittaako arvo hintaa, rahaa ja sijoituksen arvoa vai tunnetta, arvostusta ja nostalgiaa.  Asunnon käyttöarvolla ja markkina-arvolla voi olla suuri käppi.  Myös tunnearvo ja käyttöarvo voivat poiketa rajusti.  Huomaan pitäväni kiinni monesta asiasta ja tavarasta, jolla ei ole markkina-arvoa ja vielä vähemmän käyttöarvoa – tunnearvoa sitäkin enemmän.

Keskusteluissa tulee usein eteen kysymys ”Mitä merkitystä”.  Tuon kysymyksen voi myös tulkita myös ”Mitä arvoa”.

Olisi mainiota, kun voisi tehdä järkevää harkintaa monipuolisesti ja kattavasti.  Arvon arvioinnissa mittareita voisivat olla esimerkiksi:  vaihtoarvo, käyttöarvo, markkina-arvo, perinnearvo, imagoarvo, sijoitusarvo, tunnearvo, järkiarvo ja tunnearvo.

Totuus asuu aivoissa!  Totuutta voi myös jossakin määrin mitata neuromittauksin.  Tehkäämme siis tutkimus, jossa mahdollisimman moni arvoulottuvuus otetaan huomioon.  Olkoon tuo arvonmääritys nimeltään vaikka asunnon arvon neurotase.

Antti Niemi

Antti Niemi on myynnin ja terveydenhuollon ammattilainen, joka on 30 vuoden ajan valmentanut useita kiinteistöalan kanssa yhteistyötä tekeviä yrityksiä ja yhteisöjä. Antti nauttii nyt ansaituista eläkepäivistään ja toimii edelleen freelancer-konsulttina ja vapaana kirjailijana ja taiteilijana. Kokemukset ja näkemykset löytyvät Linkedin:stä Antti Arto Antero- Ajattelee Asiakkaan Aivoilla

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje