Valmiudessa 24/7

Komeaan punaiseen virka-asuunsa pukeutunut joulupukki saapuu uupuneena viimeiseen kohteeseensa, korkeuksiin kurkottelevaan suomalaiseen kerrostaloon. Vilkaisu alakerran nimitaululle kertoo kaiken, kohde on seitsemännessä kerroksessa. Pukki astuu hissiin, painaa nappulaa ja tarkastaa ulkoisen olemuksensa peräseinän peilistä. Klänks! Hissi pysähtyy kerrosten väliin eikä lähde uudestaan liikkeelle vaikka Joulupukki kuinka painelisi nappuloita. Kaukohälytyksen kautta syntyy yhteys kuitenkin päivystyskeskukseen ja Joulupukille luvataan apua puolessa tunnissa. Näin käykin, ystävällinen huoltohenkilö kiiruhtaa paikalle jouluaattoiltana läpi tuulen ja tuiskun pelastamaan Joulupukin ja häntä innokkaina odottavien lasten joulun.

Vähän myöhemmin lopen uupunut Joulupukki poistuu talosta innoissaan päästessään vihdoin kotona odottavan Joulumuorin ja kuuman puurolautaen äärelle. Harmillisesti rappukäytävän oven lasi särkyy Joulupukin rynnistäessä riisipuuron maku kielen päällä ulos. Tunnollinen ja kiltti Joulupukki huomaa huoltoliikkeen yhteystiedot ja soittaa ilmoittaakseen särkyneestä lasista. Apua luvataan paikalle ja Joulupukki jää odottelemaan rappukäytävään. Ensin paikalle kaartaakin päivystävä huoltohenkilö ja pian sen jälkeen myös lasiliikkeen auto. Korjaus alkaa ja rikkonainen lasi korvataan ripeästi tilapäisellä lasilla.

Joulupukki mainitsee ennen poistumistaan huoltohenkilölle, että talossa on kovin viileää ja rappukäytävän patterikin jääkylmä.Huoltohenkilö lähtee vilkaisemaan taloyhtiön lämmönsiirrintä ja toteaa olevansa voimaton löytämänsä vian edessä. Soitto päivystävään putkiliikkeeseen tuo nopeasti osaavaa apua ja tunnin kuluttua asukkaille virtaa jälleen lämpöä ja asumismukavuutta.

Matkallaan kotona Korvatunturilla odottavan rakkaan muorinsa ja tämän kuuman puurokattilan luokse Joulupukki näkee ambulanssin siniset valot. Ajoneuvo onkiitämässä sairaskohtauksen saanut ihminen kyydissään kohti lähisairaalaa. Ensiavussa hoitajat ja lääkärit ovat valmiina tekemään kaikkensa pelastaakseen potilaidensa joulun.

Jouluyön hiljentämien teiden varsien taloyhtiöiden ikkunoissa kynttilät loistavat ja ihmiset hiljenevät kylläisinä nauttimaan kotiensa lämmöstä ja rauhasta. Joulupukki myhäilee tuuhean partansa alla pohtien aattoillan kommelluksiaan.

“On se vaan mahtavaa, että meiltä löytyy henkilöitä valmiina uhraamaan omat juhlapäivänsä ja viikonloppunsa pitääkseen taloyhtiöidemme ja muiden asumismuotojen asukkaista hyvää huolta. Toivottavasti me kaikki muistamme tänäkin päivänä kiittää ja arvostaa näitä kaikkia meidän hyväksemme puurtavia ihmisiä!”

Mika Artesola

Kirjoittaja on turkulainen, asunto-osakeyhtiöiden mielenkiintoiseen maailmaan vaihtelevasti vuosien varrella uppoutunut ukonkäppänä (omien sanojensa mukaan). Hän kuuluu Suomen Kiinteistöliiton asoy-toimikuntaan ja johtaa puhetta Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen asoy-toimikunnassa. Ajan hampaan purressa Mika on ehtinyt olla mukana yli kymmenen taloyhtiön hallituksessa ja jo toistakymmentä vuotta myös Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen hallituksessa. Omien sanojensa mukaan Mika on jääräpää joka ihailee tiedonhaluisia, yhteistyökykyisiä ja kuuntelutaitoisia ihmisiä.
”Tieto on valtaa ja tiedon kätkeminen vallan väärinkäyttöä.”

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje