majoitustoiminta

Uusimmat artikkelit

8.6.2021

Lyhytaikainen vuokraus vie oikeuden oman asunnon verovapaaseen myyntiin

Oman asunnon lyhytaikainenkin vuokraus katkaisee kahden vuoden yhtäjaksoisen asumisajan, linjasi korkein hallinto-oikeus (KHO) maanantaina antamassaan päätöksessä. Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen pitää linjausta merkittävänä, sillä se vaikuttaa verotukseen asuntoa myytäessä. Omistamassaan asunnossa pitää asua vähintään kaksi vuotta yhtäjaksoisesti, jotta asunnon saa myydä ilman, että myyjän tarvitsee maksaa luovutusvoittoveroa.

6.2.2020

Helsingin ohje vuokraustoiminnasta voi levitä laajemmalle

Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan uusi ohje vuokraus- ja majoitustoiminnasta saattaa hankaloittaa asuntojen lyhytaikaista vuokrausta. Ohje on nähty myös oikeudellisesti ongelmallisena, kirjoittaa Kiinteistö- ja talotekniikka. Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan projektipäällikkö Sara Rintamon mukaan rakennusvalvonta toimii maankäyttö- ja rakennuslain perusteella, jonka mukaan huoneiston olennainen käyttötarkoituksen muutos vaatii rakennusluvan.

5.2.2020

Asuntojen matkailukäytöstä eri tulkinnat Helsingissä ja Rovaniemellä

Kunnat saavat tulkita maankäyttö- ja rakennuslakia haluamallaan tavalla oman asunnon vuokraus- ja majoitustoiminnan välisten rajojen vetämiseksi. Helsingissä ja Rovaniemellä lakia on tulkittu eri tavoilla, Yle kirjoittaa. Suomen suurimmat Airbnb-kaupungit Helsinki ja Rovaniemi ovat päätyneet erilaisiin tulkintoihin toiminnan hallitsemisessa.

23.1.2020

Helsinki kokosi ohjeen majoitustoimintaan

Helsingin kaupunki on koonnut asunnon majoitustoimintaa koskevan ohjeen. Ohjeistuksen tarkoitus on selkeyttää ammattimaisen majoitustoiminnan ja yksityishenkilön satunnaisen oman kodin vuokrauksen välistä eroa, Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan ohjeessa kerrotaan. Viime aikoina esiin tulleet käytännön tapaukset ja julkisuudessa käyty keskustelu huoneistohotellitoiminnasta ja Airbnb-vuokrauksesta ovat vaikuttaneet tarpeeseen julkaista ohjeistus.