luottamus

Uusimmat artikkelit

30.12.2019

Suomi voi siirtyä luottavaisin mielin vuoteen 2020

Maailmantalouden ongelmat ovat vaikuttaneet Suomen talouteen pelättyä vähemmän. Yritysten luottamus tulevaisuuteen on elpynyt ja kuluttajien luottamus vahventunut, kirjoittaa Kauppalehti. Syksyllä asuntoluottojen kysyntä on ollut jopa yllättävän kiihkeää kuluttajien luottamukseen nähden.

29.4.2019

Hypo: Kuluttajien mielestä kasvu jatkuu

Kuluttajien luottamus hiipui hieman huhtikuussa, mutta näkymät ovat yhä varsin valoisat. Kotitaloudet suhtautuvat luottavaisesti etenkin omaan talouteen ja omiin työllisyysnäkymiin, kertoo Hypon reaktio -tiedote. – Kuluttajien kutina taloustuulista on osunut oikeaan historiassa hyvinkin tarkasti.

28.1.2019

Hypo: Ei taantumaa, vaan tasaisempaa kehitystä

Tammikuun tiedot kuluttajien luottamuksesta hälvensivät huolia talouden alamäen alusta. Kuluttajien näkymät ovat yhä valoisat, vaikkakin viime vuoden vahvin kasvuvauhti onkin karissut. – Alkusyksystä alkanut epävakaus rahoitusmarkkinoilla ja poliittiset riskit maailmalla käänsivät kasvuennusteet laskuun ja taantumapelot nousuun.

30.7.2018

Hypon reaktio: Helle jatkuu taloudessakin

Helle jatkuu taloudessa ja säässä, vain rakentamisen luottamus luisuu, kertoo Hypo. – Kuluttajien luottamus hiipui hieman heinäkuussa, mutta näkymät ovat yhä varsin valoisat. Hento hiipuminen huipulta oli odotettavaa ja vastaava kehitys on tapahtunut koko euroalueella ja USA:ssa.

28.5.2018

Hypo: Kuluttajat toivovat kasvua, kiitos!

Kuluttajien luottamus pysyy poikkeuksellinen pirteänä kevään kääntyessä kesään. Kuluttajat ovat ennätyksellisen optimistisia käytännössä koko euroalueella ja USA:ssa, joten Suomi seuraa maailmantalouden myönteistä menoa. – Luottamuksen nousun taustalla ovat etenkin toipuvat työmarkkinat ja pikkuhiljaa paranevat palkat.