lopputarkastus

Uusimmat artikkelit

19.8.2021

Muuttotarkastus estää kiistoja vuokra-asunnoissa

– Aikaisempia vuosia suurempi asuntotarjonta on vähentänyt vuokrankorotustahtia Suomen vuokramarkkinoilla. Koronatilannetta edeltävään aikaan verrattuna vuokra-asuntoja on nyt hyvin saatavilla, sillä tarjonta on lisääntynyt lyhytaikaisen vuokraustoiminnan tauotessa ja uusien asuntojen valmistuessa, kertoo Suomen Vuokranantajat ry:n päälakimies Tarik Ahsanullah. Osa viime vuonna aloittaneista korkeakouluopiskelijoista on koronan vuoksi jättänyt muuttamatta opiskelupaikkakunnilleen.

14.9.2018

Viisi vinkkiä vuokrakodin alku- ja lopputarkastukseen

Yleisimmät erimielisyydet vuokrasuhteen päättyessä koskevat huoneiston kuntoa ja loppusiivouksen tasoa. Vuokralaisella ja vuokranantajalla saattaa olla erilainen käsitys siitä, missä kunnossa asunto on alun perin ollut. Useimmat riidat voitaisiin välttää vuokra-asunnon huolellisella alku- ja lopputarkastuksella.

26.7.2017

Estä pommikämpät asunnon huolellisella alku- ja lopputarkastuksella

Vuokraussesongin ollessa kuumimmillaan julkisuudessa nousee välillä esiin vuokra-asuntoja, joihin vuokralainen on aiheuttanut suurta tuhoa. Vakuutusten ohella asunnon huolellinen alku- ja lopputarkastus ehkäisevät riitoja korvausasioista ja turvaavat sekä vuokralaisen että vuokranantajan asemaa. – Suomen Vuokranantajien lakineuvonnassa törmäämme välillä kauhukuviin vuokralaisen aiheuttamista tuhoista.