jätelaki

Uusimmat artikkelit

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

8.4.2022

Kompostoinnista tulee jatkossa ilmoittaa ja sitä valvotaan tarkastuskäynneillä

EU:n jätesäädöspaketin keskeisenä tavoitteena on vähentää jätteen määrää sekä lisätä uudelleenkäyttöä ja biojätteen kierrätysastetta. Suomi pyrkii tavoitteeseen muun muassa jätelakiin kirjatulla kotikompostoinnin ilmoitusvelvollisuudella. – Käytännössä tämä tarkoittaa, että jokaisen on ilmoitettava kompostoinnistaan jätehuoltoviranomaiselle, jäteasiainpäällikkö Christine Perjala Uudenmaan jätelautakunnasta kertoo Itäväylä-lehdelle.

24.1.2022

Katse kohti julkisivua

Julkisivu viestii kiinteistöstä ja sen kunnossapidosta. Keravalainen As Oy Untolanlaakso päätti teettää betonielementtien uusintasaumauksen, ennen kuin saumat olivat ehtineet huonoon kuntoon. Korjaus paransi energiatehokkuutta ja kosteudenhallintaa, minkä lisäksi taloa on ilo katsella, käy ilmi artikkelista Uusintasaumaus piristää ilmettä.

22.11.2021

Taloyhtiöillä valistuksen paikka: Sekajätteisiin päätyy liian usein lajitteluun kelpaavaa jätettä

Uusi jätelaki astui voimaan viime kesänä. Osa uudesta jätelainsäädännöstä tulee voimaan portaittain vuosina 2022–2024. Jätelainsäädännön uudistuksen taustalla on EU:n jätesäädöspaketti, joka tähtää jätteiden määrän vähentämiseen, uudelleenkäytön lisäämiseen ja kierrätykseen.

30.6.2021

Jätelaki uudistuu – taloyhtiöille velvoitteita

Uuteen jätelakiin on tarkoitus siirtyä jo heinäkuun alusta. Osa uudesta jätelainsäädännöstä tulee voimaan portaittain vuosina 2022–2024. Uuden jätelain muutoksen taustalla ovat EU:n jäsenmailleen asettamat tavoitteet kierrätyksen lisäämiseksi.

21.10.2020

Kaupallinen yhteistyö

Uusi jätelaki tekee muovinkeräyksestä pakollista

Suomen jätelakia ollaan uudistamassa siten, että muovinkeräyksestä tulee pakollista myös pienissä taloyhtiöissä. Kiinteistöjen ja taloyhtiöiden kannattaa olla liikkeellä ajoissa, koska silloin voi itse järjestää muovinkeräyksen haluamallaan tavalla. Uudistuksen taustalla on se, että EU edellyttää jäsenvaltioilta kunnianhimoisempia kierrätystavoitteita.

Lassila & Tikanoja

23.9.2020

Sekajätteen määrän vähentäminen tuo taloyhtiölle säästöjä

Uudistuneiden jätemääräysten myötä muovinkeräys tulee pakolliseksi vähintään viiden asuinhuoneiston kiinteistöissä. Useille taloyhtiölle velvoite tarkoittaa jätepisteen remonttia, kirjoittaa Aamuposti (23.9.2020). Uudet jäteastiat eivät mahdu välttämättä taloyhtiöiden nykyisiin jätekatoksiin, monikkoastioihin tai muihin jätteille varattuihin tiloihin.

26.2.2020

Jätelain uudistus huolestuttaa yrittäjäjärjestöjä

Myöhässä aikataulusta olevan jätelain uudistuksen valmistelusta tihkuneet tiedot huolestuttavat yrittäjäjärjestöjä. Pelkona on, että jätekuljetukset keskitetään julkisen vallan järjestettäviksi, kertoo Aamuset (26.2.2020). Jätteiden kuljetuksen järjestäminen keskitetysti julkisen vallan järjestämänä voisi johtaa kilpailutuksessa kuljetusten keskittymiseen ja paikallisten yrittäjien aseman vaikeutumiseen.