Indeksitalo-selvitys

Uusimmat artikkelit

12.9.2022

Taloyhtiöiden energiakustannukset jyrkässä nousussa

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksen mukaan kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänä vuonna jyrkästi. Eniten on noussut sähkön hinta. Kustannusten muutoksissa on suuria eroja kuntien välillä.

17.10.2019

Kiinteistöliitolta kunnallisten maksujen vertailupalvelu

Suomen Kiinteistöliitto on julkaissut vuosittaisen Indeksitalo-tutkimuksensa dataan perustuvan kunnallisten maksujen ja verojen vertailutyökalun. Vertailutyökalussa on mukana 50 Suomen kaupungin kunnalliset maksut ja verot vakiomuotoiselle Indeksitalolle vuosilta 2009–2019. Työkalun käyttö on maksutonta eikä edellytä rekisteröitymistä.

17.9.2019

Hoitokulujen jatkuva nousu nakertaa yksityisten vuokranantajien kannattavuutta

Kiinteistöliiton viime viikolla julkaisema Indeksitalo-selvitys kertoi karua kieltä erityisesti pääkaupunkiseudun kiinteistöjen hoitokulujen hurjasta noususta. Hoitokulujen jatkuva reipas nousu haastaa tällä hetkellä myös vuokraustoiminnan kannattavuutta. Selvityksessä on eritelty muun muassa kaukolämmön, vesihuollon ja kiinteistöveron muodostamia kustannuksia.

10.9.2019

Indeksitalo 2019: Asuminen kallistuu edelleen Helsingissä ja Espoossa

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksen mukaan kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänä vuonna edellisvuotta voimakkaammin. Helsinki erottuu kustannuksillaan selvästi muista suurista kaupungeista. Kymmenen suurimman kaupungin listassa keskimääräinen nousu kohosi 3,3 prosenttiin.

10.9.2019

Indeksitalo 2019: Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset nousseet aiempaa nopeammin

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksen mukaan kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänä vuonna edellisvuotta voimakkaammin. Muun muassa kaukolämmön, vesihuollon ja kiinteistöveron muodostamat kustannukset nousivat keskimäärin 2,6 % vuodesta 2018. Tällä kertaa vertailtavien kuntien määrää kasvatettiin kahdeksalla 59:een kuntaan.