häiriökäyttäytyminen

Uusimmat artikkelit

4.8.2020

Sekä omistajan että vuokralaisen toiminta voi johtaa asunnon haltuunottoon

Häiriökäyttäytyminen voi aiheuttaa harmia koko taloyhtiön asukkaille. Yleisimpiä tapauksia ovat tupakointi ja yöllinen metelöinti taloyhtiössä. Ongelmiin puuttuminen on mahdollista, mutta pysyviin ratkaisuihin pääseminen vaatii aikaa ja työtä, kirjoittaa Koillissanomat.

25.9.2019

Elämää, ääniä ja asumista

Taloyhtiössä asuminen pääsääntöisesti sujuu rauhallisesti ja ilman sen suurempaa häiriötä naapureiden tahoilta. Joskus taloyhtiöissä kuitenkin kohdataan tilanne, jossa yksittäinen asukas aiheuttaa muille asukkaille häiriötä omalla toiminnallaan. Muiden asukkaiden ei onneksi tarvitse sietää häiritsevää elämää loputtomiin, koska taloyhtiöllä on keinot puuttua tilanteeseen.

31.1.2018

Häirikköasukkaan häätämisessä tarvitaan poliisin apua

Jos vuokrahuoneistossa häiriköidään toistuvasti niin, että paikalle joudutaan kutsumaan poliisit, vuokranantajan pitäisi saada tiedot kotikäynneistä vuokrasopimuksen purkamisen tueksi. Nyt näyttö häiriöistä jää monesti uupumaan sen vuoksi, etteivät naapurit uskalla toimia asiassa todistajina. Sisäministeriö julkaisi 21.12.2017 ehdotuksen laiksi henkilötietojen käsittelystä poliisitoimessa.

24.4.2017

Häiriökäyttäytyminen

Häiriökäyttäytyminen ja naapuruussovittelu Taloyhtiön asukkaiden aiheuttaessa häiriötä yhteisössä ensimmäinen askel on yrittää keskustella asiasta asianomaisen kanssa. Apuna voivat toimia myös esimerkiksi naapuruussovittelu. Jos kuitenkaan keskustelu ei auta, voidaan joutua turvautumaan lain tarjoamiin puuttumismahdollisuuksiin.