kulunvalvonta

Kulunvalvonta rauhoitti ongelmayhtiön

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti. Oletko Kiinteistöliiton asiakas? Aktivoi etu tästä

Tilaa lehti

Jyväskylän suurimpiin kuuluvassa taloyhtiössä oli viitisen vuotta sitten paha huumeongelma. Tilanteen ratkaisemisessa avainasemassa oli lukituksen ja kulunvalvonnan uusiminen.

As Oy Jyväskylän Helokantalot kärsi hallituksen puheenjohtaja Janne Cederbergin mukaan pahasta ongelmasta, kun sen asukkaiksi oli valikoitunut runsaasti epäsosiaalista ainesta. Yhtiö on rakennettu vuosina 1975–76, siinä on kuusi taloa ja 225 huoneistoa. Rappukäytäviä on yhteensä 13.

− Talot olivat aiemmin opiskelijatalosäätiön omistamia, mutta ne muutettiin asunto-osakeyhtiöksi ja myytiin yksityisille. Sijoittajat onnistuivat sitten valitsemaan useita vuokralaisia, joilla oli huumeongelma, Cederberg kertoo.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Katso myös nämä

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

palovaroittimet

1.12.2023

Taloyhtiöillä kaksi vuotta aikaa hankkia asuntoihin palovaroittimet

Uudistettu pelastuslaki siirtää palovaroittimien hankinta- ja kunnossapitovastuun taloyhtiöille ja muille asuinkiinteistöjen omistajille. Velvoitteen siirto huoneiston haltijalta rakennuksen omistajalle parantaa paloturvallisuutta.

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

puutaloyhtiössä

22.6.2023

Hyvää elämää puutaloyhtiössä

Turkulaisessa puutaloyhtiössä As Oy Nummenpuistokatu 9:ssä elämä on yhteisöllistä ja tunnelma idyllinen. Seitsemän asunnon yhtiössä on tekninen isännöinti ja kunnossapitotyöt otettu omiin osaaviin käsiin. Kulut pysyvät kurissa, kun korjaukset tehdään vähin erin.

Tähtiartikkeli

Tilaajille