Aurinkosähköjärjestelmät vertailussa

Aurinkosähkön yleistyminen on tuonut markkinoille paljon uusia aurinkosähkötarjoajia. HSY:n Ilmastoinfo julkaisi aurinkosähköjärjestelmien esittelyn, joka auttaa perehtymään markkinoilla oleviin avaimet käteen -paketteihin ja hintoihin. Esittely löytyy osoitteesta www.aurinkosahkoakotiin.fi. Yritykset voivat lisätä tarjoamansa järjestelmän tiedot sivulle maksutta.

Yhä useampi omakotiasukas, taloyhtiö ja yritys harkitsee aurinkosähköjärjestelmän hankintaa. Taustalla on usein ympäristömyönteinen ajattelu ja kiinnostus uutta tekniikkaa kohtaan. Hankinta voi olla myös taloudellisesti mielekäs, jos paneeleiden tuottaman sähkön saa käytettyä pääosin itse. Järjestelmän oikea mitoittaminen on tärkeää, sillä sähkön myyminen sähköverkkoon ei ole kannattavaa.

‒ Aurinkosähköjärjestelmän avaimet käteen -paketin hankkiminen on helppo tapa olla mukana CO2-talkoissa, sanoo Ari Sarmanto. Sarmanto hankki paneelit omistamaansa kahvilaan jo vuonna 2014. Hän innosti myös taloyhtiönsä hankkimaan paneelit kesällä 2016. Sarmanto lisää aurinkosähkön tuovan positiivista imagoa ja se voi myös nostaa kiinteistön arvoa.

Aurinkosähköiltoja Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Aurinkosähköstä saa tietoa ja vastauksia kysymyksiin Ilmastoinfon maksuttomissa aurinkosähköilloissa:

  • Ti 7.3. klo 17 – 19, Espoon valtuustotalon kahvio (Espoonkatu 5)
  • To 9.3. klo 17 – 19, Kulttuurikeskus Stoan musiikkisali (Turunlinnantie 1, Itäkeskus / Hki)
  • To 16.3. klo 17 – 19, Sokos Hotel Vantaan auditorio, Tikkurila (Hertaksentie 2)

Aurinkosähköiltojen ohjelma: http://ilmastoinfo.fi/aurinkosahkoakotiin/category/tilaisuudet/

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

asuntosijoittamisen

20.6.2023

Tampere jatkaa asuntosijoittajien suosikkina

Tampere jatkaa kolmatta vuotta peräkkäin asuntosijoittajia houkuttelevimpana kaupunkina, selviää Suomen Vuokranantajien kaupunkivertailusta. Toiseksi houkuttelevin kaupunki on Turku ja kolmanneksi Kajaani.

23.3.2023

Huomioi nämä aurinkopaneeleista, kun työskentelet katolla

Aurinkopaneelit vaikuttavat katolla työskentelyyn, sillä niiden päällä ei saa kävellä. Kiinteistönomistajan kannattaa ohjeistaa katolla työskenteleviä paneelien ja johtojen sijainneista. Aurinkosähköjärjestelmät ovat yleensä turvallisia, kun ne on oikein asennettu.

turvallisuus mökillä

5.4.2023

Muista nämä turvallisuusseikat mökkikauden alussa

Talven jälkeen mökkikautta aloittaessa on syytä ottaa huomioon turvallisuusriskit. Palovaroittimen toimivuus tulee testata, tulisijaa lämmittää varovasti ja sähkölaitteiden kunto tarkastaa. Riskitilanteisiin on hyvä varautua, sillä avun saaminen mökille voi kestää.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti