Asuntomessuilla esitellään modernia kaupunkirakentamista

Asuntomessut Vantaalla avautuvat perjantaina 10.7. Yleisölle avoin avajaistilaisuus järjestetään messuravintolassa klo 10.30 alkaen. Messut avaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Vantaalla Kivistössä sijaitseva messualue on erittäin tiiviisti rakennettu: kaikkiin asuntomessualueisiin verrattuna Kivistön messualueella on eniten asuntoja suhteessa alueen kokoon. Asukkaita noin yhdeksän hehtaarin kokoiselle messualueelle tulee noin 700.

– Tiivis rakentaminen on osa kestävän kehityksen mukaista kaupunkirakenteen tiivistymistä. Tarvitsemme tämän tyyppistä rakentamista tulevaisuudessa yhä enemmän, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

Asuntomessuilla on näytteillä 41 kohdetta: 28 pientaloa, kolme paritaloa joissa on neljä näyttelykohdetta, 9 kerrostaloasuntoa ja ryhmärakentamishanke. Kohteiden joukossa on niin vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja kuin omistusasuntojakin. Oheiskohteena esitellään loft-asuntoja.

– Tänä vuonna messusisältö on tavanomaista monipuolisempaa. Alueella on hyvin suuria ja hyvin pieniä taloja, kuten Euroopan suurin asuinkäyttöön rakennettu puukerrostalo PuuMera, sekä malli Suomen pienimmästä kerrostaloasunnosta. Ensimmäistä kertaa Asuntomessujen historiassa kävijöillä on myös mahdollisuus tutustua parvekepuutarhanäyttelyyn, jossa on esillä kaikkiaan kahdeksan erityylisesti sisustettua parveketta, Heiskanen jatkaa.

Parvekepuutarhanäyttelyssä on mahdollisuus tutustua muun muassa parvekkeeseen jolla kasvatetaan lähiruokaa, senioreille suunniteltuun parvekkeeseen sekä helppohoitoiseen, ruuhkavuosiaan elävän pariskunnan parvekkeeseen.

Halutessaan messuvieraat voivat tutustua Asuntomessuihin teemareittien avulla. Valittavana on kolme eri reittiä: Viherpeukun reitti johdattelee tutustumaan parvekepuutarhanäyttelyyn, viherhuoneisiin ja Kvartsijuonenpuistoon. Arjen pienet ylellisyydet –reitillä messuvieras näkee poimintoja messukotien asukkaiden persoonallisista, pienistä ja suurista oman kodin ylellisyyksistä. Äijä-reitti puolestaan esittelee Asuntomessut aivan toisenlaisesta näkökulmasta: reitillä on muun muassa DC-3 lentokone, kuskiton bussi ja oluenmaistelupiste.

Kylänomainen messualue keskellä pääkaupunkiseutua

Messualueen monipuolisuus näkyy paitsi erilaisissa asumismuodoissa, myös talojen ulkonäössä. Ympyränmuotoiselta alueelta löytyy sekä perinteistä että modernia rakentamista. Messualueen persoonallisuutta korostavat värikkäät talot. Väreistä muun muassa oranssi, punainen ja violetti ovat taloissa edustettuna.

– Messualueen keskipistettä, Tiikerinsilmää, voi kutsua asukkaiden yhteiseksi olohuoneeksi. Tiikerinsilmästä maisemat ovat kerrassaan upeat. Jo yhdellä silmäyksellä näkyy lomittain eri kokoisten talojen julkisivuja ja vihreitä puutarhoja. Taustalla on metsää, Kvartsijuonenpuistoa ja viljelypalstoja. Tiikerinsilmässä on mahdollisuus olla tapahtumien keskipisteessä, mutta samalla kivenheiton päässä voi rentoutua ja rauhoittua luonnossa, aluevalvoja Tiina Rantala kertoo.

Messualue on osa Kivistön asuinaluetta, johon tulee asuntoja yli 20 000 ihmiselle. Työpaikkoja Kivistöön on tulossa suunnilleen saman verran.

– Vantaa on useiden keskustaajamien ympärille rakentunut verkostokaupunki, jossa suurin osa ihmisistä asuu kilometrin säteellä juna-asemasta. Asemien ympärille keskittynyt asuminen mahdollistaa palveluiden hyvän saavutettavuuden, kaikki tarvittava on 15 minuutin päässä. Kehärata mahdollistaa uusien kaupunkikeskusten rakentamisen, ja Kivistö on yksi tulevaisuuden keskuksista, toteaa Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

Hän jatkaa, että kohtuuhintaisuus on kaupungin tavoite Kivistössä. Se on mahdollista saavuttaa pitämällä niin tonttien kuin asuntojenkin koko kohtuullisena. Elämisen edullisuutta lisää toimiva joukkoliikenne.

– Asuntomessut Vantaalla lisää sykettä Vantaan kesään. Mittava tapahtuma tuo kaupunkiimme matkailijoita niin läheltä kuin kaukaa. Onhan Vantaalle helppo tulla eri puolilta Suomea, naapurimaista ja kauempaakin, Nenonen sanoo.

Asuntomessut Vantaalla 10.7.-9.8.2015 joka päivä kello 10-18. Messujen viimeisen viikon keskiviikkona ja torstaina 5.-6.8. messut ovat avoinna myös illalla aina kello kahdeksaan saakka. Messut aukeavat joka päivä normaalisti kello kymmenen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuntomessut Molok

26.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Loviisan asuntomessuilla eri talotyyppien Molok-jätepisteitä

Vuoden 2023 Asuntomessut Loviisassa tarjoavat monentyyppistä nähtävää eri asumismuodoista kiinnostuneille. Asuntomessualueelta löytyy myös kattaus Molok Oy:n tarjoamia jätteenkeräysratkaisuja eri asumismuodoille.

Molok

vanha hevostalli

18.11.2022

Vanha hevostalli muuttui asunnoiksi

Helsinkiläisen taloyhtiön sisäpihalla on vanha hevostalli, joka on muutettu asuinkäyttöön. Talli oli jo purku-uhan alla, mutta Helsingin kaupungin suojelu pelasti sen. Uudistetussa tallissa on säilytetty yli sadan vuoden takainen henki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

osakkaan piha

31.7.2023

Mitä omalla pihalla saa tehdä?

Jos osakas haluaa tehdä pihallaan muutostöitä, hänen täytyy selvittää, onko piha hänen vai yhtiön hallinnassa. Yhtiön hallinnassa olevalla pihalla ei saa tehdä muutostöitä, eikä osakkaan hallinnassa olevalla pihallakaan saa tehdä mitä tahansa.

kynttilät

7.12.2022

Polta kynttilöitä aina valvotusti

Joulukuussa sattuu eniten kynttilöiden aiheuttamia tulipaloja koko vuonna. Kynttilöitä on aina poltettava valvotusti, ja ne on sammutettava huoneesta lähtiessä. Myös ulkolyhtyjen turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti