Asumisen uutuudet nähtävänä Asuntomessuilla Seinäjoella

Asuntomessut Seinäjoella avautuvat yleisölle tänään 8. heinäkuuta. Pruukinrannan messualueella messuvieraat voivat tutustua asumisen uusiin trendeihin. Nähtävänä on muun muassa neljä minikotia, joiden koot vaihtelevat noin 30 neliöstä 94 neliöön.

– Tutkimusten mukaan omakotitalo on halutuin asumismuoto, mutta kaupungistumisen myötä asuminen tiivistyy. Minikodit vastaavat muuttuviin asumisen tarpeisiin ja tarjoavat uuden ratkaisun pieneneville tonteille. Väestön ikääntymisen myötä kompaktit kodit tarjoavat myös senioreille joustavan ja toimivan asumisvaihtoehdon, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala sanoo.

Infrarakentaminen ja liikkuminen liittyy tiiviisti asumiseen ja asumisratkaisuihin. Tänä kesänä Asuntomessuille messuvieraita kuljettavatkin messubussit, jotka käyttävät kotimaista uusiutuvaa UPM BioVerno-dieseliä sisältävää polttoainetta.

– Maailma muuttuu ja Asuntomessut muuttuvat sen mukana. Yhdessä kumppaniemme ja asiakkaidemme kanssa voimme ideoida uutta ja tarttua tulevaisuuden tuomiin mahdollisuuksiin. Asuntomessut on tapahtuma, jossa asumiseen liittyvät uudet ratkaisut ovat kaikkien suomalaisten nähtävissä.

Perinteisen Asuntomessutapahtuman ohella Asuntomessut on myös virtuaalinen kokemus. Asuntomessujen verkkosivuilla on kolme messukohdetta, joihin voi tutustua 3D-palvelun kautta. Messujen viimeisenä viikonloppuna 7. elokuuta Asuntomessuilla järjestetään huutokauppa, jossa kaupataan kohteen 38, Kastelli Kaarna, sisustus. Kaupattavat tuotteet ovat tutustuttavana Asuntomessujen verkkosivuilla ennakkohuutoja varten. Huutokaupan vetäjäksi tulee huutokauppakeisari Aki Palsanmäki.

Asuntomessut järvimaisemassa Pohjanmaalla

Pruukinrannan messualue sijaitsee Pohjanmaalle epätyypillisesti järven rannalla.

– Kyrkösjärvi ja pato luovat alueelle ainutlaatuisen ja Etelä-Pohjanmaalla harvinaisen järvimaiseman. Monesta kodista on näkymä Kyrkösjärvelle, mutta padon vuoksi näkymä avautuu talon toisesta kerroksesta ensimmäisen sijasta, projektipäällikkö Kirsi Joensuu kertoo.

Ranta-alueelle on rakennettu uimarannan lisäksi veneenlaskuluiskat, kaksi tekosaarta ja arkkitehtuuriltaan palkittu puurakenteinen Periskooppitorni. Pohjalaisuus näkyy messualueella muun muassa Tulikivimylly-korttelissa, jossa on viisi modernia kaks’fooninkista pohjalaistaloa.

Asuntomessualue on rakennettu metsän keskelle ja luonto on onnistuttu säilyttämään osana aluetta.

– Maisema-arkkitehti Tommi Heinosen sanoin Pruukinranta tulee valmiina näyttämään siltä, kuin se olisi ylhäältä pudotettu luonnolliseksi osaksi metsäluontoa. Tähän olemme kiinnittäneet paljon huomiota rakennuslupavaiheessa. Esimerkiksi pihat sulautuvat metsäalueeseen luonnon muotoja mukaillen. Nyt messualueen valmistuttua on mukava todeta, että olemme yhdessä rakentajiemme kanssa onnistuneet kaavan ja rakennustapaohjeen hengen mukaisessa toteutuksessa, Joensuu sanoo.

Messualueelle Pruukinrantaan on rakentunut 35 pientaloa, joista yksi on paritalo, sekä yksi puukerrostalo ja yksi rivi-/-luhtitalo. Kaikkiaan näyttelykohteita on 43. Asukkaita alueelle muuttaa noin 250.

Tutustu 3D-messukohteisiin

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.2.2015

Arvio: asumisen tuissa isot linjat kohdallaan, yksityiskohdissa hiomista

Arvio asumisen tuki- ja verojärjestelmien vaikuttavuudesta luovutettiin tänään kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitaselle. Tarkastelussa olivat suorat asumisen ja asuntotuotannon tuet, niihin liittyvä sääntely sekä asumisen verotus. Arvion laati ympäristöministeriön asettama hankeryhmä, jonka puheenjohtajana toimi ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

8.7.2016

Ministeri Tiilikainen Asuntomessujen avajaisissa: puurakentaminen on Suomelle suuri mahdollisuus

Kesän 2016 Asuntomessut avattiin tänään Seinäjoen Pruukinrannassa. Messut avasi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja avajaistervehdyksen esitti Suomen Asuntomessujen hallituksen puheenjohtaja Hannu Rossilahti. Kimmo Tiilikainen nosti esiin puurakentamisen Seinäjoen messualueella.

16.4.2018

Suomalainen nuori on ujo ja solidaarinen pientalokonservatiivi

Kaksi- ja kolmekymppiset suomalaiset ovat tulevaisuuden ja asumisen odotuksissaan varsin nöyriä. Tulevaisuuden yleisin asumistoive on kompakti ympäristöystävällinen pientalo. Asumisen ja yleensäkin elämänodotuksia hillitsee huomattava epävarmuus taloudellisesta kehityksestä ja omien rahojen riittävyydestä.

16.12.2015

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma puolivälissä

Väestön ikärakenteen muutos on tuonut asumisen aivan uudenlaisen tarkastelun kohteeksi. Suomessa on vuonna 2030 noin 1,5 miljoonaa yli 65-vuotiasta asukasta. Tämä näkyy myös asumistarpeiden muutoksena.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti