Asiantuntijan käynti voi ratkaista pulman

Kiinteistöliitto Uusimaa tarjoaa maksullisia toimeksiantoja jäsenkunnalleen esimerkiksi lausuntojen, neuvotteluiden ja kokouksen puheenjohtajuuden muodossa. Eräs tällainen toimeksianto oli taannoin juristimme tekemä sovittelu-/neuvottelukäynti.

Pitkään taloyhtiössä yksin asunut vanhempi henkilö koki, että naapuriin muuttanut lapsiperhe häiritsee hänen elämistään ja asumistaan. Kuului lasten huutoa ja pianon pimputusta. Muutos aiemman naapurin aiheuttamiin ääniin oli suuri. Kun kyseessä oli vanha talo, kuuluivat äänet hyvin.

Tilanne kärjistyi asukkaiden väliseksi keskinäiseksi metelöinniksi. Kun toiselta puolelta kuului ääntä, teki toinen vastaavasti kovempaa ääntä. Tilannetta ei saatu hallituksenkaan puolelta rauhoittumaan.

Hallitus koki, että jos ulkopuolinen taho osallistuu keskusteluihin, rauha saattaisi laskeutua taloon. Lakimiehemme lähti sovittelukäynnille yhtiöön. Paikalla oli isännöitsijä, hallituksen jäseniä sekä riitelevät vastapuolet.

Keskustelussa lakimiehemme kertoi mikä on normaalia elämää taloyhtiössä ja mikä ei. Molemmat osapuolet kertoivat omat näkemyksensä tapahtuneesta, eli tulivat kuulluiksi. Tapaamisesta lakimies teki sovittelumuistion, joka toimitettiin kaikille osapuolille ja sovittiin, että asiaan palataan, jos tilanne ei muutu. Lopputulema oli se, että tähän mennessä yhtiöstä ei ole kuulunut mitään. Voidaan siis olettaa, että puolueettoman asiantuntijan käynti rauhoitti metelöivät naapurit kuuntelemaan tosiseikkoja ja elämään yhtiössä vallitsevien sääntöjen mukaan.

Lopuksi asiantuntijamme toteaa, että asian esittäminen puhelimitse voi monesti näyttäytyä paikan päällä ihan erilaisena tilanteena. Tässäkin etukäteen annetut lähtötiedot olivat erilaisen, kuin asukkaan todellinen ongelma. Ja ongelma selvisi kuulemalla asukasta, ei puhelimen päässä olevaa taloyhtiön vastuuhenkilöä. Ja kun todellinen ongelma oli selvillä, asia oli helpompi ratkaista. Tilanne siis raukesi itse neuvottelussa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

energiatodistus

17.10.2023

Taloyhtiö, muista uusia energiatodistus

Taloyhtiön energiatodistus kertoo kiinteistön energiantarpeesta. Todistus täytyy esittää aina, kun taloyhtiöstä myydään tai vuokrataan asuntoa. Energiatodistus täytyy uusia kymmenen vuoden välein, ja monilla taloyhtiöillä uusimisen aika on nyt.

taloudellinen hyvinvointi

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Säästäminen ja lainojen yhdistely – tie taloudelliseen hyvinvointiin

Taloudellisen hyvinvoinnin rakentaminen vaatii viisaita päätöksiä. Tässä artikkelissa tutustutaan kahteen tärkeään seikkaan, jotka voivat muodostaa vankan perustan vauraammalle taloudelle: säästämiseen ja lainojen yhdistelyyn.

Halvinlaina.fi

taloyhtiön ikkunaremontti

5.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Lue vinkit onnistuneeseen taloyhtiön ikkunaremontin toteutukseen

Taloyhtiön ikkunaremontti on monivaiheinen kokonaisuus, jonka vuoksi jo kilpailutusvaiheessa on hyvä olla huolellinen. Pihlan asiantuntija listaa viisi vinkkiä, joilla kilpailutus onnistuu ja jotka varmistavat ikkunaremontin onnistuneen toteutuksen.

Pihla-Tiivi

vastuuvapaus

22.5.2023

Milloin hallituksen vastuuvapaus on syytä evätä?

Yksi yhtiökokousten esityslistalle kuuluvista päätettävistä asioista on vastuunvapauden myöntäminen hallitukselle – tai sen epääminen. Kyse on merkittävästä päätöksestä, jonka tekeminen edellyttää riittäviä tietoja.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti