Arkadianmäen pylväät häämöttävät

Tänään tässä maassa on parisen tuhatta kansalaista, joiden vilpittömänä haaveena on nousta loppukeväällä Arkadianmäen leveitä portaita kohti edessä näkyviä graniittipylväitä. Ja tietenkin vasta valittuina kansanedustajina.

Tuo valittujen edustajien 200-päinen joukko aloittaa toimikautensa harvinaisen haastavissa olosuhteissa. Olivatpa syyt valtakuntamme nykyiseen tilaan mitkä tahansa, uusi eduskunta joutuu aika pitkään selailemaan nuottiviivastoja, joissa sävellaji harvoin karkaa duurin puolelle.

Siitä huolimatta, että edessä on vaikeita päätöksiä, halukkaita vastuunkantajia riittää. Tai ehkä juuri siitä syystä. Vaalisunnuntai, 19. huhtikuuta, on vielä kuukauden päässä. Silti jo tässä lehdessä pohjustamme vaaleja ja olemme esittäneet joukolle eduskuntapuolueiden edustajia viisi asumista ja taloyhtiömaailmaa koskevaa kysymystä.

Miten he vastasivat, se selviää uuden Kiinteistölehden artikkelista Kohti graniittilinnaa. Kysymykset on esitetty jo helmi-maaliskuun vaihteessa, joten myös uusia asioita on ehtinyt nousta keskusteluun ja vanhoja jäädä taka-alalle.

Tärkeintä on kuitenkin pyrkiä muodostamaan kuva siitä, minkälaista tulevaisuuden Suomea ehdolla olevat ja heidän edustamansa puolueet ovat valmiita rakentamaan ja yhtälailla, mitä he ovat sen puolesta valmiita purkamaan? Sille kaikelle he saavat valtuutuksen sinulta, hyvä lukija.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön turvallisuus

2.3.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Varautuminen tulipaloihin ja muihin vaaratilanteisiin on asumisturvallisuuden perusta. Pelastussuunnitelma toimii taloyhtiöiden suunnittelun työvälineenä turvallisuuden rakentamisessa. Sen sisällön määrittävät pelastuslaki ja -asetus.

kesäkuun Suomen Kiinteistölehti

22.6.2022

Kesäkuun Suomen Kiinteistölehti tutustuu taloyhtiösaunoihin

Taloyhtiöiden yhteissaunojen uusi tuleminen, pienen taloyhtiön hallinto, pihan ja puutarhan myrkylliset kasvit. Näihin ja moniin muihin aiheisiin paneutuu kesäkuun Suomen Kiinteistölehti.

24.1.2022

Katse kohti julkisivua

Julkisivu viestii kiinteistöstä ja sen kunnossapidosta. Keravalainen As Oy Untolanlaakso päätti teettää betonielementtien uusintasaumauksen, ennen kuin saumat olivat ehtineet huonoon kuntoon. Korjaus paransi energiatehokkuutta ja kosteudenhallintaa, minkä lisäksi taloa on ilo katsella, käy ilmi artikkelista Uusintasaumaus piristää ilmettä.

22.4.2022

Huhtikuun Kiinteistölehti syventyy korjaushankkeisiin

Helsingin keskustassa sijaitsevassa arvokiinteistössä peruskorjattiin vuodelta 1934 peräisin olevat veräjähissit. Kuinka hanke eteni ja mitkä olivat suurimmat haasteet, selviää artikkelistamme Veräjähissi kuntoon yhtiötä arvostaen. Rakennuskustannukset nousevat, mutta kiinteistöjä on pakko korjata.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti