Arkadianmäen pylväät häämöttävät

Tänään tässä maassa on parisen tuhatta kansalaista, joiden vilpittömänä haaveena on nousta loppukeväällä Arkadianmäen leveitä portaita kohti edessä näkyviä graniittipylväitä. Ja tietenkin vasta valittuina kansanedustajina.

Tuo valittujen edustajien 200-päinen joukko aloittaa toimikautensa harvinaisen haastavissa olosuhteissa. Olivatpa syyt valtakuntamme nykyiseen tilaan mitkä tahansa, uusi eduskunta joutuu aika pitkään selailemaan nuottiviivastoja, joissa sävellaji harvoin karkaa duurin puolelle.

Siitä huolimatta, että edessä on vaikeita päätöksiä, halukkaita vastuunkantajia riittää. Tai ehkä juuri siitä syystä. Vaalisunnuntai, 19. huhtikuuta, on vielä kuukauden päässä. Silti jo tässä lehdessä pohjustamme vaaleja ja olemme esittäneet joukolle eduskuntapuolueiden edustajia viisi asumista ja taloyhtiömaailmaa koskevaa kysymystä.

Miten he vastasivat, se selviää uuden Kiinteistölehden artikkelista Kohti graniittilinnaa. Kysymykset on esitetty jo helmi-maaliskuun vaihteessa, joten myös uusia asioita on ehtinyt nousta keskusteluun ja vanhoja jäädä taka-alalle.

Tärkeintä on kuitenkin pyrkiä muodostamaan kuva siitä, minkälaista tulevaisuuden Suomea ehdolla olevat ja heidän edustamansa puolueet ovat valmiita rakentamaan ja yhtälailla, mitä he ovat sen puolesta valmiita purkamaan? Sille kaikelle he saavat valtuutuksen sinulta, hyvä lukija.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.7.2021

Asunnon peruskorjausten hintalappu voi yllättää – rahaa kannattaa pitää sukanvarressa

Asunnon lopullinen hinta nousee usein selvästi kaupantekohetkellä pulitettua summaa korkeammaksi. Vanhan asunnon ostajalle lisälasku voi koitua nopeastikin, kun asuntoa aletaan päivittää nykyajan kuntoon. Myös uudemman asunnon ostajan kannattaa muistaa, että remontit häämöttävät ennemmin tai myöhemmin tulevaisuudessa.

23.8.2019

Kattava koko Espoon 3D-malli julkaistu

Espoo on julkaissut aina ajan tasalla olevan 3D-Espoo-datan, joka toimii asemakaavojen ja yhdyskuntasuunnittelun pohjana. Avointa rajapintaa voi hyödyntää myös missä tahansa verkkopalvelussa. Kyseessä on maailman ensimmäinen avoin CityGML-rajapinta, joka tuo Espoon rakennukset, maanpinnan, vesistöt, liikenneväylät, maalämpökaivot ja jopa lyhtypylväät sisältävän 3D-datan kaikkien käyttöön.

7.9.2018

Kiinteistösähköä omista paneeleista

Taloyhtiön omien aurinkopaneelien omaan käyttöön tuottama sähkö on verovapaata. Vuodesta 2016 alkaen sitä on ollut myös pienimuotoinen takaisin verkkoon myynti. Sähköverosta on vapautettu muun muassa pienet, alle 100 kVA aurinkosähköjärjestelmät.

8.10.2018

Energiansäästöä hanoilla

Keskiverto kerrostaloasuja kuluttaa noin 155 litraa vettä vuorokaudessa. Vesikalustevalinnoilla määrää voi vähentää helposti ilman isoja investointeja. Asennetta onkin sitten vaikeampi muuttaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti