Aleksi Randell siirtyy Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Aleksi Randell, joka tällä hetkellä toimii Turun kaupunginjohtajana. Randell aloittaa uudessa tehtävässään 9. marraskuuta. RT:n nykyinen toimitusjohtaja Tarmo Pipatti jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Aleksi Randell (41) on johtanut Turun kaupunkia vuodesta 2010 lähtien. Tätä ennen hän on toiminut usean vuoden ajan Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja kaupunginvaltuutettuna. Valtionhallinnossa hän on työskennellyt ministerin erityisavustajana liikenne- ja viestintäministeriössä. Hänellä on useita merkittäviä luottamustehtäviä ja kokemusta myös kansainvälisestä toiminnasta ja vaikuttamisesta. Koulutukseltaan Randell on valtiotieteen maisteri.

”Randell on kokenut ja yhteiskunnallisesti hyvin verkostoitunut, hän tuntee poliittisen päätöksenteon sekä valtion- että kuntatasolla. Rakennusteollisuus saa hänestä dynaamisen toimitusjohtajan ja vaikuttajan toteuttamaan uutta strategiaamme, jonka kulmakivinä ovat kasvu, kehitys ja työelämä. Randellilla on syvällistä näkemystä muun muassa kaavoituksesta ja liikennekysymyksistä sekä ymmärrystä myös yritysten tarpeita kohtaan”, RT:n hallituksen puheenjohtaja Harri Kailasalo perustelee valintaa.

Turussa on Randellin kaudella tapahtunut merkittävä käänne: talous on tervehtynyt, kaupungin vetovoima on noussut niin muuttajien kuin yritystenkin keskuudessa ja käynnissä on useita mittavia hankkeita kaupungin kehittämiseksi.

”Kaupunki ei tule koskaan valmiiksi, eivätkä kaikki uudistukset ja hankkeet joita olen saanut olla käynnistämässä ole vielä maalissa. Asiat Turussa ovat nyt kuitenkin monelta osin hyvällä mallilla ja voin hyvillä mielin siirtyä uusiin tehtäviin. Rakennusteollisuudessa koen kiehtovaksi toimialan vahvan kytköksen koko Suomen kilpailukykyhaasteeseen. Minua motivoi tehdä työtä kestävän kasvun ja työpaikkojen eteen. Ala elää myös mielenkiintoista murrosvaihetta, ja liitolla on keskeinen rooli toimialatason muutosten edistämisessä”, Randell toteaa.

Rakennusteollisuus RT:n nykyinen toimitusjohtaja Tarmo Pipatti jatkaa toimitusjohtajana marraskuuhun saakka ja toimii loppuvuoden johdon neuvonantajana, kunnes jää eläkkeelle vuodenvaihteessa 64-vuotiaana. Pipatti on ollut tehtävässään reilun kymmenen vuoden ajan, ja myös hänen taustansa on kunnallishallinnon johtotehtävistä.

”Tarmo Pipatin johdolla RT on nostanut toimintansa uudelle tasolle. Vuorovaikutuksessa poliittisten päättäjien, viranomaisten ja ammattijärjestöjen kanssa on saatu läpi merkittäviä uudistuksia esimerkiksi harmaan talouden torjunnassa. Pipatti on myös väsymättä hakenut ratkaisuja siihen, kuinka rakennetun ympäristön kehittämisellä voidaan myötävaikuttaa talouden ja hyvinvoinnin kehitykseen”, puheenjohtaja Kailasalo kiittää.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

31.1.2023

Kiinteistö- ja rakentamisala: Suomi tarvitsee rakennetun ympäristön ministerin

Kiinteistö- ja rakentamisalan järjestöt julkaisivat tavoitteensa hallituskaudelle 2023–2027. Järjestöt peräänkuuluttavat vahvaa sitoutumista vihreää siirtymää tukevaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitukseen sekä ratkaisuja osaajapulaan.

21.3.2022

Venäläisten omistamat kerrostalot herättävät huolta Hangossa

Kerrostalon asukkaista tuli yllättäen pakotteiden uhreja Hangossa: asukkaat ovat huolissaan, kun sähköt ovat olleet poikki eikä omistajiin saa yhteyttä. Sekä USA:n että EU:n pakotelistalla olevien Boris ja Roman Rotenbergin omistamissa kahdessa kerrostalossa Hangon Lappohjassa on yli 60 asuntoa, mutta asukkaita on vain vajaassa 20 huoneistossa. Asukkaiden pelkona on mm.

9.2.2022

Uusi ohjelma tunnistaa kiinteistö- ja rakennusalalla kasvupotentiaalia

Kiinteistö- ja rakentamisalaa laajasti edustava KIRA-foorumi tunnistaa uudessa kasvuohjelmassaan 13 mahdollisuutta alan yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen rakennetun ympäristön koko elinkaarella. – Rakennettu ympäristö vastaa hieman yli kolmasosasta energiankulutuksestamme, joten sen kehittämisessä on erittäin suuri potentiaali esimerkiksi päästöjen vähentämisessä, kertoo ohjelmavalmistelusta vastannut kasvuohjelmatyön vetäjä, SRV:n kehitysjohtaja Miimu Airaksinen. Ilmastokäännettä ei tehdä rakentamista vähentämällä, vaan rakennettua ympäristöä […]

12.10.2022

Asuntorakentaminen kannattelee rakennusalaa

Vahvana jatkuneen asuntorakentamisen vuoksi rakentaminen kasvaa kuluvana vuonna parilla prosentilla. Rakennusalaa kurittaa kuitenkin jo kolmas kriisi lyhyen ajan sisällä: energiapulan aiheuttama inflaatio.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti