Aleksi Randell siirtyy Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Aleksi Randell, joka tällä hetkellä toimii Turun kaupunginjohtajana. Randell aloittaa uudessa tehtävässään 9. marraskuuta. RT:n nykyinen toimitusjohtaja Tarmo Pipatti jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Aleksi Randell (41) on johtanut Turun kaupunkia vuodesta 2010 lähtien. Tätä ennen hän on toiminut usean vuoden ajan Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja kaupunginvaltuutettuna. Valtionhallinnossa hän on työskennellyt ministerin erityisavustajana liikenne- ja viestintäministeriössä. Hänellä on useita merkittäviä luottamustehtäviä ja kokemusta myös kansainvälisestä toiminnasta ja vaikuttamisesta. Koulutukseltaan Randell on valtiotieteen maisteri.

”Randell on kokenut ja yhteiskunnallisesti hyvin verkostoitunut, hän tuntee poliittisen päätöksenteon sekä valtion- että kuntatasolla. Rakennusteollisuus saa hänestä dynaamisen toimitusjohtajan ja vaikuttajan toteuttamaan uutta strategiaamme, jonka kulmakivinä ovat kasvu, kehitys ja työelämä. Randellilla on syvällistä näkemystä muun muassa kaavoituksesta ja liikennekysymyksistä sekä ymmärrystä myös yritysten tarpeita kohtaan”, RT:n hallituksen puheenjohtaja Harri Kailasalo perustelee valintaa.

Turussa on Randellin kaudella tapahtunut merkittävä käänne: talous on tervehtynyt, kaupungin vetovoima on noussut niin muuttajien kuin yritystenkin keskuudessa ja käynnissä on useita mittavia hankkeita kaupungin kehittämiseksi.

”Kaupunki ei tule koskaan valmiiksi, eivätkä kaikki uudistukset ja hankkeet joita olen saanut olla käynnistämässä ole vielä maalissa. Asiat Turussa ovat nyt kuitenkin monelta osin hyvällä mallilla ja voin hyvillä mielin siirtyä uusiin tehtäviin. Rakennusteollisuudessa koen kiehtovaksi toimialan vahvan kytköksen koko Suomen kilpailukykyhaasteeseen. Minua motivoi tehdä työtä kestävän kasvun ja työpaikkojen eteen. Ala elää myös mielenkiintoista murrosvaihetta, ja liitolla on keskeinen rooli toimialatason muutosten edistämisessä”, Randell toteaa.

Rakennusteollisuus RT:n nykyinen toimitusjohtaja Tarmo Pipatti jatkaa toimitusjohtajana marraskuuhun saakka ja toimii loppuvuoden johdon neuvonantajana, kunnes jää eläkkeelle vuodenvaihteessa 64-vuotiaana. Pipatti on ollut tehtävässään reilun kymmenen vuoden ajan, ja myös hänen taustansa on kunnallishallinnon johtotehtävistä.

”Tarmo Pipatin johdolla RT on nostanut toimintansa uudelle tasolle. Vuorovaikutuksessa poliittisten päättäjien, viranomaisten ja ammattijärjestöjen kanssa on saatu läpi merkittäviä uudistuksia esimerkiksi harmaan talouden torjunnassa. Pipatti on myös väsymättä hakenut ratkaisuja siihen, kuinka rakennetun ympäristön kehittämisellä voidaan myötävaikuttaa talouden ja hyvinvoinnin kehitykseen”, puheenjohtaja Kailasalo kiittää.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuntorakentamisen lasku

24.5.2023

Rakennusteollisuus RT: Asuntorakentamisen lasku vaatii toimia

Asuntorakentamisen poikkeuksellisen voimakas lasku uhkaa heikentää asuntojen saatavuutta, talouskasvua, työllisyyttä ja verokertymää, varoittaa Rakennusteollisuus RT. Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Aleksi Randell vaatii poliittisia päätöksiä asian korjaamiseksi.

31.1.2023

Kiinteistö- ja rakentamisala: Suomi tarvitsee rakennetun ympäristön ministerin

Kiinteistö- ja rakentamisalan järjestöt julkaisivat tavoitteensa hallituskaudelle 2023–2027. Järjestöt peräänkuuluttavat vahvaa sitoutumista vihreää siirtymää tukevaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitukseen sekä ratkaisuja osaajapulaan.

26.9.2023

Rakennusteollisuus: Rakentamisen niukkuus näivettää taloutta

Asuntoaloitusten kokonaismäärä painuu tänä vuonna alle puoleen viimevuotisesta, arvioi Rakennusteollisuus RT suhdanne-ennusteessaan. Korjausrakentamisen osalta juuri päättynyt budjettiriihi toi pettymyksen.

29.11.2023

Taloyhtiön paloturvallisuus rakentuu yhteistyössä

Lähtökohtaisesti kiinteistön turvallisuudesta ja sen valvonnasta vastaa kiinteistön omistaja, mutta asukkaillakin on oma roolinsa paloturvallisuuden ylläpitämisessä. Vastuu palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta siirtyy ensi vuonna asukkailta taloyhtiölle.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti