Verkkotyökalu huolehtimaan isännöinnistä

Pienille 3–10:n asunnon taloyhtiöille on kehitetty verkkotyökalu ja -palvelu asukkaiden omatoimiseen isännöintiin ilman kokemusta asunto-osakeyhtiölain vaatimuksista, kertoo Aamulehti.

Pienet taloyhtiöt ovat yleensä valinneet yhden osakkaista toimimaan isännöitsijänä. Uusi verkkotyökalu helpottaa hänen työtäään.

Varsinkin pienet rivitaloyhtiöt ovat Kiinteistöliitto Pirkanmaan toiminnanjohtajan Jorma Koutosen mukaan väliinputoajia isännöintimarkkinoilla. Niissä on yhtä paljon hoitamista kuin suurissa taloyhtiöissä, mutta isännöintipalkkiot nousevat helposi niiden ulottumattomiin.

Lotta Kangas on hoitanut tamperelaisen yrityksen kehittämällä isännöinnin verkkotyökalulla pienen taloyhtiönsä isännöintiä ja ollut siihen tyytyväinen. Se on helpottanut työtä osakasisännöitsijän työtä eikä maksa suuria summia kuussa. Kuukausimaksu sisältää kirjanpidon, tilinpäätökset, isännöintitodistukset ja itse palveluohjelman käytön.

Lue alkuperäinen juttu Aamulehdestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.3.2023

Isännöinnin erillisveloitukset nousseet kuukausipalkkioita enemmän

Isännöintiyritykset laskuttavat taloyhtiöiltä kiinteän kuukausipalkkion lisäksi erillisveloituksia. Niiden suuruus vaihtelee huomattavasti. Erillisveloitukset ovat nousseet vuoteen 2020 verrattuna.

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

puutalossa energiansäästö

22.6.2023

Puutalossa energiansäästö on usein asukkaan harteilla

Sähkölämmitys on puutaloyhtiöissä selvästi yleisin lämmitysmuoto. Se perustuu usein osakkaan itse hankkimiin sähköpattereihin, jolloin lämmityksen kustannukset kohdistuvat kulutuksen mukaan kullekin asukkaalle. Säästöä saa toimivista laitteista.

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti