hissiremontti

Veräjähissi kuntoon vanhaa taloa arvostaen

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti

Helsingin sydänalueella tehtiin mittava hissiremontti. Selvitimme, miten historiallisen taloyhtiön hallituksessa otettiin asia haltuun, ja mitä vanhan rakennuksen kunnostaminen vaatii.

Katutasolla ravintola availee oviaan, ihmisiä kulkee jalkakäytävää ja ihastelee julkisivuja ja liikkeitä. Yksi ihastelun kohde on Uudenmaankadun numero 13 ja sen edustavan vihreä julkisivu, joka kohoaa viidenteen kerrokseen.

Taloyhtiön puheenjohtaja Pirjo Ojanperä kertoo, että takana oli jo julkisivun, putkien ja suojeltujen porraskäytävien uusiminen.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Eeva Vänskä

Kirjoittaja on työskennellyt toimittajana 30 vuotta. Hän kirjoittaa paljon muun muassa rakentamisesta, työelämästä ja ympäristöstä.

Katso myös nämä

6.7.2018

Älykästä taloautomaatiota Porin asuntomessutaloissa

Kattavalla taloautomaatiolla voidaan tehokkaasti ja helposti seurata, ohjata, valvoa ja optimoida talon tekniikkaa kokonaisuutena. Taloautomaatio huolehtii asukkaan puolesta siitä, että talossa on mukavaa, vaivatonta ja turvallista asua. Porin asuntomessuilla voit tutustua taloautomaatioon monissa kohteissa.

3.1.2017

Huomio taloautomaatiojärjestelmien tietoturvaan

Taloautomaatiojärjestelmillä voidaan pyrkiä parantamaan turvallisuutta, luomaan säästöjä ja lisäämään asumismukavuutta. Esimerkiksi valaistus-, energia-, turvallisuus-, hissi- ja lämmitysjärjestelmät ovat yhä useammin kytkettyinä julkiseen verkkoon, jotta niiden toimintaa voitaisiin hallinnoida etäyhteyden kautta. Vaikka talotekniikan digitalisoituminen on kokonaisuutena erittäin positiivinen ja tervetullut asia, liittyy siihen myös riskejä.

3.4.2019

Ihminen päättää, automaatio säätää

Talotekniikan automaatio on kiinteistön teknisten toimintojen ohjaamista ilman ihmisen jatkuvaa läsnäoloa. Automatiikka tekee se, mitä ihminen on pyytänyt sitä tekemään. Jonkinlaista automaatiota on ollut taloissamme jo 1960-luvulla.

24.1.2017

Pitkää ikää hissille!

Joskus koittaa päivä, jolloin hissin huolto ei enää riitä. Edessä on hissin peruskorjaus ja ehkä modernisointi. Yleinen peruskorjauksen tarpeen ensioire on pysähtymistarkkuuden heikkeneminen.