Taloyhtiö 2018 valtaa ensi viikolla Messukeskuksen

Vuotuinen Taloyhtiötapahtuma on maamme suurin taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille ja muille toimijoille tarkoitettu maksuton seminaari- ja näyttelytapahtuma. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään keskiviikkona 18.4. Helsingin Messukeskuksen Kokoustamossa. Tilaisuuteen odotetaan yli 2 000 kävijää.

Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa on seminaareja taloyhtiöissä puhuttavista ajankohtaisista aiheista – puhujina ovat Kiinteistöliiton ja muiden alan organisaatioiden parhaat asiantuntijat. Tapahtumassa on myös monipuolinen näyttely, jossa on yli sata näytteilleasettajaa.

Tapahtuman järjestävät Kiinteistöalan Kustannus Oy, Suomen Kiinteistölehti, Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy, Kiinteistöliitto Uusimaa ja Suomen Kiinteistöliitto.

Pääpuhujana Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann

Tapahtuma tarjoaa runsaasti asiantuntijapuheenvuoroja sekä monipuolisen näyttelyn. Päivän pääpuheenvuorona on Suomen koripallomaajoukkueen, Susijengin, päävalmentajan Henrik Dettmannin ”Pallo yhteiseen koriin”.

”Muista välittäminen, toisten arvostus ja kunnioitus on tärkeää. Pidetään huolta yhteisistä asioista ja ei toimita sellaisella asenteella, että opetetaan tässä muita.”, Henrik Dettmann muistuttaa taloyhtiöitä.

Ajankohtaisia luentoja ja tietoiskuja

Sähköautot ja erityisesti niiden lataaminen ovat puhututtaneet viime aikoina monessa taloyhtiössä. Aiheesta onkin kattava luento Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa.

”Kysymykset sähköautojen latauspisteiden toteuttamisesta taloyhtiössä ovat merkittävästi lisääntyneet Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Kiinteistöliiton jäsenneuvonnoissa. Asunto-osakeyhtiölaki asettaa omat haasteensa päätöksenteolle ja kysymys tavanomaisuudesta liittyy olennaisesti lain edellyttämään päätöksentekoenemmistöön. Ratkaisevaksi tekijäksi nousee yhtiön sähköverkon kunto ja kapasiteetin riittävyys ja siten tarjolla olevat vaihtoehdot ja niiden kustannukset. Päätöksissä tulee huomioida osakkeenomistajan yhdenvertaisuus. Latauspisteet voidaan toteuttaa joko yhtiön toimesta tai osakkeenomistajan omana muutostyönä.”, Kiinteistöliitto Uusimaan johtava lakimies, VT Mia Pujals toteaa.

EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5. ja se korvaa nykyisen henkilötietolain. Asetuksen myötä tietojen huolellisen käsittelyn vaatimus korostuu ja toimintatapoja taloyhtiössä onkin syytä tarkastella kriittisin silmin.

”Monelle tulee yllätyksenä, että uusi tietosuoja-asetus koskee kaikkia taloyhtiöitä ja edellyttää esimerkiksi tietosuojaliitteen lisäämistä isännöintisopimuksiin. Muutoinkin henkilötietojen käsittelyyn pitää kiinnittää aikaisempaa enemmän huomiota ja varautua myös osoittamaan, että asetuksen velvoitteet on täytetty. Asiassa ei ole kyse porrashuoneen nimitauluista, vaan yleisemmästä toimintakulttuurin muutoksesta henkilötietojen käsittelyssä.”, Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n toimitusjohtaja, lakimies Kai Haarma huomauttaa. Haarma pitää aiheesta tietoiskun Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa.

Tilaisuudessa kuullaan lisäksi puheenvuoroja muun muassa seuraavista aiheista:

  • Purkava lisärakentaminen, mistä on kyse?
  • Uuden talon vuositarkastus
  • Käytännön vinkit hyvään hallitustyöhön
  • Vuokraus ja digitalisoituva toimintaympäristö
  • Sähköinen asunto-osakehuoneistorekisteri, mitä on tulossa ja miten tulee varautua?

Tapahtuman koko seminaariohjelman löydät täältä.

Kaikille kävijöille jaetaan tapahtumaopas, joka sisältää taloyhtiön vuosikellon. Vuosikello auttaa hallitusta ja isännöitsijää taloyhtiön toiminnan suunnittelussa.

Jo neljättätoista kertaa järjestettävä Taloyhtiö-tapahtuma kerää taloyhtiöiden puheenjohtajat, hallitukset, isännöitsijät ja muut alasta kiinnostuneet seminaari- ja näyttelypäivään Helsingin Messukeskuksen Kokoustamoon. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

riski

28.4.2023

Osakasrakenne voi olla taloyhtiölle riski

Taloyhtiöiden mahdollisuudet saada lainaa ovat heikentyneet, kun pankit kiristävät kriteerejään. Erityisen synkältä tilanne näyttää yhtiöissä, joiden asukkaista valtaosa on eläkeläisiä. Myös tyhjillään olevat asunnot muodostavat yhtiölle riskin.

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti