täydennysrakentaminen

Uusimmat artikkelit

lisärakentaminen

7.12.2022

Lisärakentaminen – mitä, miten ja miksi?

Lisärakentamisessa olemassa olevaa rakennusta laajennetaan, korotetaan tai tontille rakennetaan täysin uusi rakennus puretun tilalle. Usein lisärakentaminen toteutetaan rakentamalla yksi tai kaksi uutta kerrosta vanhan rakennuksen päälle.

Tilaajille

täydennysrakentaminen

30.11.2022

Täydennysrakentaminen tuo mahdollisuuksia

Monella taloyhtiöllä on suuri piha-alue, ja kasvukeskuksissa kaivataan rakennettavaa maata. Täydennysrakentaminen tuo mahdollisuuden hyödyntää tyhjää tonttia. Helsingin Oulunkylässä As Oy Kivipadontie 6:n tontille nousee kaksitasoinen pysäköintitila sekä kaksi asuintaloa.

Marraskuun Kiinteistölehti

18.11.2022

Marraskuun Kiinteistölehti syventyy täydennysrakentamiseen

Suomen Kiinteistölehti tutustuu marraskuussa kahteen erilaiseen täydennysrakentamishankkeeseen Helsingissä. Lisäksi lehdessä kerrotaan, miten voi varautua ensi talven sähkökatkoihin ja mitä taloyhtiön tulee huomioida digitaalisia palveluita hankkiessaan.

28.9.2020

Maata myymällä voi rahoittaa osan taloyhtiön remontista

Asunto-osakeyhtiö voi rahoittaa remonttejaan myymällä tonttimaata tai vuokrausoikeutta täydennysrakentamista varten. Jos tarvetta remonteille ei ole, maan myyminen mahdollistaa yhtiövastikkeiden alentamisen, kirjoittaa Keski-Uusimaa (28.9.2020). Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli kertoo artikkelissa saavansa usein yhteydenottoja taloyhtiöiltä, jotka harkitsevat tontin osan myymistä rakennusyhtiölle.

9.9.2019

Asuntojen rakentaminen alkaa Koskelan sairaala-alueella

Helsingin Koskelan entisen sairaala-alueen muutos asuinalueeksi alkaa lähipäivinä, kun ensimmäisten uudisrakennusten työmaa osoitteessa Käpyläntie 11 käynnistyy. SSA Group Oy rakennuttaa ensimmäiset kaksi kerrostaloa, joissa on yhteensä 66 Hitas-asuntoa. Työmaa käynnistyy ensi viikolla muun muassa aitaamisella, puiden kaadolla ja maanrakennustöillä.

12.12.2018

Lehto lanseeraa ratkaisun taloyhtiöiden putkiremonttien rahoitukseen

Lehto lanseeraa markkinoille palvelupaketin, jonka avulla taloyhtiöillä on mahdollisuus rahoittaa putkiremonttinsa myymällä rakennusoikeutta täydennysrakentamiseen. Näin putkiremontti voidaan toteuttaa jopa ”ilmaiseksi”. Pääkaupunkiseudun lähiöiden taloyhtiöiden tyypillinen ajan ongelma on kalliin putkiremontin rahoittaminen.

4.12.2017

Pysäköintiruuduista tulossa tonttimaata Matinkylässä – taloyhtiöt ihmeissään

Espoon kaupunki on neuvotellut Matinkylän huollon johtajan kanssa autopaikkojen muuttamisesta asuinkäyttöön. Liki 50 vuotta vanhan sopimuksen takia pysäköintikentät omistaa huoltoyhtiö, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Matinkylässä asuntomarkkinat ovat kuumentuneet Länsimetron myötä.

21.4.2017

Sadat Siltamäen asukkaat kehittivät kotikulmiaan pelin avulla

Helsingin Siltamäessä tutkitaan parhaillaan täydennysrakentamisen ja aluekorjaamisen mahdollisuuksia. Asukkaita innostettiin ideointiin nettipelin avulla. Remontit olisi kannattanut aloittaa jo aiemmin.

21.3.2017

Nettipeli on uudenlainen tapa ideoida täydennysrakentamista

Helsingin kaupunki ja YIT ovat yhdessä FCG:n kanssa toteuttaneet Siltamäkeen sijoittuvan täydennysrakentamispelin. Peliä voi pelata internetissä mobiilisti tai tietokoneella. Pelissä voi tarkastella, miten eri vaihtoehdot vaikuttavat esimerkiksi ostoskeskuksen tai virkistyspalvelujen kehittämismahdollisuuksiin.

8.3.2017

Lisä- ja täydennysrakentamisella rahoitusta taloyhtiöiden peruskorjauksiin

Taloyhtiöissä ei osata hyödyntää lisä- ja täydennysrakentamisen mahdollisuuksia yhtiön korjaushankkeiden rahoituksessa. Tilastokeskuksen selvityksen mukaan joka viidennessä asunto-osakeyhtiössä suunnitellaan suurta peruskorjausta seuraavan kymmenen vuoden kuluessa. Kiinteistöliiton korjausrakentamisen barometri puolestaan kertoo, että korjaushankkeiden ensisijainen rahoitusmuoto on pankkilaina (56 % hankkeista).

14.4.2016

Hallitukselta päätös täydennysrakentamisen tukemisesta

Valtioneuvosto on tänään päättänyt MAL-sopimuksiin kuuluvista, valtion asuntorahaston varoista myönnettävistä lähivuosien kunnallistekniikka-avustuksista. Vuosina 2016-2019 avustusta myönnetään yhteensä 60 miljoonaa euroa ja sillä tuetaan erityisesti täydennysrakentamista. Kunnallistekniikka-avustukset ovat osa valtion osallistumista maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) -sopimuksiin, jotka solmitaan neljällä suurimmalla kaupunkiseudulla (Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu).