suodatin

Uusimmat artikkelit

5.9.2019

Korvausilmaventtiilin puhdistaminen

Korvausilmaventtiilin sisäpuolisten osien puhdistus kuuluu sekä painovoimaisessa että koneellisessa ilmanvaihdossa asukkaan vastuulle. Puhdista venttiilit vähintään kaksi kertaa vuodessa. Painovoimaisessa ilmanvaihdossa korvausilmaventtiili voi löytyä joko seinästä tai ikkunasta.

26.2.2019

Jatkossa taloyhtiö puhdistaa hajulukkosi

Taloyhtiön kunnossapitovastuiden tulkintoihin on tullut muutoksia. Keskeisimmät muutokset koskevat ilmanvaihdon suodattimia ja pesualtaiden hajulukkoja. Näiden osalta vastuuta on siirretty yhtiölle.

20.3.2018

Kysely: suomalaiset laiminlyövät kodin ilmanvaihdon huoltoa

Yli puolet kyselyyn vastanneista ei tiedä, että suodattimien vaihto on yleensä asukkaan velvollisuus. Katupölykausi alkaa taas, kun lumet sulavat. Sen vaikutuksen huomaa nopeasti ilmanlaadussa, myös sisällä.

2.11.2017

Liikenteen nanohiukkasten suodatus nostettava keskeiseksi kriteeriksi rakennusten ilmanvaihdossa

Hyvä ilmansuodatin voi estää terveydelle vaarallisten liikenteen nanohiukkaspäästöjen tunkeutumisen rakennuksen sisäilmaan. Rakennuksissa on siirryttävä tehokkaasti nanohiukkasia poistaviin ilmansuodattimiin. Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Tampereen teknillinen yliopisto TTY kehittivät vertailumenetelmän, jolla havaittiin ilmansuodattimien välillä merkittäviä eroja liikenteen nanohiukkasten suodatuksessa.

7.12.2016

Muistahan vaihtaa ilmanvaihdon suodattimet!

Pääkaupunkiseudulla huoneistokohtaisien ilmanvaihtokoneiden suodattimet tulisi vaihtaa jopa neljä kertaa vuodessa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Taloyhtiössä suodattimien vaihtaminen on osakkaan vastuulla. Kiinteistöliitto Uusimaan LVI-asiantuntija Arto Kemppainen kertoo jutussa, että vastaan tulee kohteita, joissa suodattimia ei ole koskaan vaihdettu.

29.3.2016

Ilmanvaihto kevätkuntoon

Kevätaurinko innostaa ikkunoiden pesuun ja siivoukseen. Intoa kannattaa suunnata myös ilmanvaihtolaitteisiin. Keväisin erityisesti kaupunkialueiden ilma on sakeana ilmaan nousevaa pölyä, joka kulkeutuu ilmanvaihtokoneisiin.