suhdanne

Uusimmat artikkelit

27.1.2020

LVI-urakoitsijat: rakentamisen laskua ei näkyvissä

LVI-urakoitsijat odottavat hyvän suhdannetilanteen jatkuvan keväällä suuressa osassa Suomea. Rakentamisen ennustettu jyrkkä lasku ei näy ainakaan vielä tilauskannoissa, ilmenee LVI-Tekniset Urakoitsijat ry:n suhdannekatsauksesta. LVI-TU ry:n suhdannekatsauksen mukaan uudisrakentaminen, erityisesti asuntorakentaminen, on pysynyt ennusteita selkeästi korkeammalla tasolla.

30.12.2019

Suomi voi siirtyä luottavaisin mielin vuoteen 2020

Maailmantalouden ongelmat ovat vaikuttaneet Suomen talouteen pelättyä vähemmän. Yritysten luottamus tulevaisuuteen on elpynyt ja kuluttajien luottamus vahventunut, kirjoittaa Kauppalehti. Syksyllä asuntoluottojen kysyntä on ollut jopa yllättävän kiihkeää kuluttajien luottamukseen nähden.

13.12.2019

Pk-seudun kiinteistömarkkinoilla vilkasta, rakentamisen tahti pysyy ensi vuonnakin

Kiinteistöille on yhä vahvaa sijoituskysyntää ja kiinteistökauppoja tehdään lähes yhtä paljon kuin viime vuosina. Vuokrien odotetaan nousevan kaikissa suurissa kaupungeissa. Rakentamisen odotetaan pysyvän vilkkaana ensi vuonnakin, vaikka sen huippu ohitettiin vuonna 2019, ilmenee RAKLIn pääkaupunkiseudun kiinteistö- ja rakennusmarkkinoiden suhdannetiedotteesta (2/2019).

27.2.2018

Rakentamisen suhdannehuippu on yhä lähempänä?

Euroissa mennään vielä ylöspäin, mutta kuutioissa ei, arvioi Luja-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Hannu Isotalo alkanutta vuotta betonirakentajan kannalta. – Suhdannehuippu on saavutettu, mutta sellaista varovaisuutta ei asiakaskunnassa vielä näy, mitä Ruotsissa näkyy, Isotalo jatkaa. Vilkkaaksi kiihtynyttä rakennussuhdannetta jarruttaa tällä hetkellä etenkin työnjohtotason työvoimapula.