pihasuunnittelu

Uusimmat artikkelit

11.7.2017

Tyylikäs piha nostaa taloyhtiön arvoa

Julkisivu- ja putkiremontin ohella pihasuunnittelulla on mahdollista nostaa kerrostaloasunnon arvoa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehti selvitti paljonko pihasuunnittelu maksaa ja minkälainen suunnitelman tulee olla, että sen voi kilpailuttaa. Huoneistomarkkinoinnin liiketoimintajohtaja Jukka Rantanen uskoo hyvin hoidetun pihan lisäävän asuntojen arvoa kahdesta kolmeen prosenttia.

29.6.2017

Oletko tilaamassa pihatöitä? Vältä virheet ammattilaisen vinkeillä

Erilaiset puutarha- ja viherrakennustyöt ovat osa monen suomalaisen kesää niin kotipihoilla kuin mökeillä. Mitä tulisi huomioida, kun tilaa töitä ulkopuoliselta? Piha- ja vihertöiden HTT eli Keskuskauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja Pertti Pehkonen antaa ammattilaisen vinkit.

29.3.2017

Pihan pykälät

Uuden tai perusteellisesti uudistettavan pihan suunnittelussa täytyy huomioida myös lain vaatimukset. Niistä kertoo Kiinteistöliitto Uusimaan lakimies, varatuomari Kirsi Ruutu. Kaiken rakentamisen taustalla on maankäyttö- ja rakennuslaki, josta löytyy raamit myös piharakentamiselle.

29.3.2017

Muistetaan pihan suunnittelussa pelastus ja huolto

Emmehän rakenna pergoloita tai kivikkopuutarhoja sinne, mistä pitää päästä ajamaan paloautolla? Ammattitaitoiset pihojen suunnittelijat ottavat useimmiten erittäin hyvin huomioon käytännöllisyyden pihasuunnittelussa. Jo lait ja säädöksetkin ohjaavat jonkin verran suunnittelua.