loppusiivous

Uusimmat artikkelit

21.2.2022

Huonosti tehty loppusiivous voi tulla kalliiksi

On luonnollista, että asumisesta jää ajan kuluessa asuntoon jälkiä, eikä vuokranantaja voi edellyttää, että asunto olisi vuokrasuhteen alussa ja lopussa täsmälleen samassa kunnossa. Vuokralainen ei vastaa asunnon normaalista kulumisesta, jollei toisin ole sovittu. Tavanomaisella kulumisella tarkoitetaan ajan myötä ja vähitellen tapahtuvaa kulumista.

8.9.2021

Asumisen taitojen puute näkyy taloyhtiöissä

Pahimmat asumisen kompastuskivet liittyvät keittiöön ja kylpyhuoneeseen, joissa vakavimmillaan syntyy vesivahinko. Potentiaalisia vesivahingon aiheuttajia ovat tukkoon mennyt lattiakaivo, pesukoneet, jääkaappi ja liian täyteen ahdettu allaskaappi. – Lattiakaivo pitää puhdistaa hiuksista ja muusta liasta tarpeeksi usein.

26.8.2021

Nämä paikat on siivottava, kun muutat pois

Jokaisella on oma käsitys siitä, minkälainen asunto on siisti. Asuntoa pitäisi siivota jo asumisen aikana ja se pitäisi jättää siivotuksi, kun muuttaa pois. Se tarkoittaa esimerkiksi, että kaikki pinnat on puhdistettu ja tahrat poistettu, kalkkipinttymät ja muu lika pesty kylpyhuoneesta huolella ja keittiössä rasvainen uuni puhdistettu kunnolla sisältä ja ulkoa.

15.5.2020

Toimi näin, jos muutat likaiseen vuokra-asuntoon

Vuokralaisella on oikeus edellyttää, että asunto on siistissä kunnossa sisään muuttaessa. Jos näin ei ole, kannattaa ensimmäiseksi olla yhteydessä omaan vuokranantajaan, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Asuntojen alku- ja lopputarkastukset ovat tärkeät ja ne kannattaa tehdä yhdessä vuokranantajan kanssa.

29.3.2019

Miten välttää siivouslasku vuokrasuhteen päätyttyä? Viisi vinkkiä vuokra-asunnon loppusiivoukseen 

Hyvin tehty loppusiivous on onnistunut päätös vuokrasuhteelle. Kun asunto on tyhjennetty ja siivottu asianmukaisesti, on lopputarkastus helppo tehdä eikä vuokranantajan tarvitse vähentää siivouskuluja vuokralaisen maksamasta vakuudesta. Suomen Vuokranantajat ry. kokosi vinkit vuokra-asunnon onnistuneeseen loppusiivoukseen. Vinkeissä on huomioitu myös taloyhtiön ja asunnon omistajan välisen vastuunjaon tuoreet muutokset. 1. Älä jätä siivousta viime tippaan!   Vuokralaisen kannattaa jo vuokrasuhteen aikana pitää huolta siivouksesta.

14.9.2018

Viisi vinkkiä vuokrakodin alku- ja lopputarkastukseen

Yleisimmät erimielisyydet vuokrasuhteen päättyessä koskevat huoneiston kuntoa ja loppusiivouksen tasoa. Vuokralaisella ja vuokranantajalla saattaa olla erilainen käsitys siitä, missä kunnossa asunto on alun perin ollut. Useimmat riidat voitaisiin välttää vuokra-asunnon huolellisella alku- ja lopputarkastuksella.

31.5.2016

Kuinka siistinä vuokrahuoneisto täytyy pitää?

Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain (jäljempänä AHVL) mukaisesti vuokralaisen on hoidettava huoneistoa huolellisesti. Huolelliseen hoitoon kuuluu vuokra-asunnon siivous säännöllisesti ja se, että vuokralainen huolehtii huoneiston puhtaanapidosta. Tavanomaisen kulumisen ohjeistuksen mukaisesti vuokralaisen vastuulle kuuluvaan siivoukseen kuuluu muun muassa ikkunoiden pesu, uunin ja lieden puhtaanapito, liesituulettimien suodattimien puhdistaminen sekä kylpyhuoneen lattiakaivon puhdistaminen.