kyberturvallisuus

Uusimmat artikkelit

kyberturvallisuus

4.10.2022

Kyberturvallisuus huomioon taloyhtiössä

Erilaiset taloyhtiön toimintaan liittyvät laitteet ja järjestelmät ovat alttiita kyberhyökkäyksille. Siksi vanhan taloyhtiön kannattaa varautua kyberuhkiin kartoittamalla laitteensa, ja vaihtaa ne uusiin jos mahdollista.

syyskuun lehti

16.9.2022

Syyskuun Suomen Kiinteistölehti perehtyy ryhmäkorjaukseen

Tänään ilmestyvä syyskuun Suomen Kiinteistölehti perehtyy rakentamisen laatuun, ryhmäkorjaushankkeeseen, kyberturvallisuuteen ja kasvaviin asumiskustannuksiin.

17.9.2021

Kyberturvallisuus on huomioitava taloyhtiöissä

Digitalisaation vuoksi myös asuinkiinteistön kybertoimintaympäristöön voi kohdistua kyberhäiriöitä ja -uhkia niin sisältäpäin kuin ulkoakin. Tämä koettiin myös lappeenrantalaisessa kiinteistössä, jossa verkkohyökkäyksellä lamaannutettiin talon lämmitysjärjestelmä. Asuinkiinteistön kyberturvallisuusstrategian tavoitteena on auttaa taloyhtiön hallintoa ja asukkaita synnyttämään itselleen kyvykkyyttä hahmottaa laajasti kyberympäristö.

14.1.2021

Microsoft on yhä kyberrikollisten suosikkibrändi

Check Pointin tietoturvatutkijat kertovat brändiväärennösraportissaan, että Microsoft oli loka-joulukuussa 2020 kyberkonnien useimmin jäljittelemä tuotemerkki. Sitä seurasivat DHL ja LinkedIn. Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologiesin tutkimustoiminnasta vastaava Check Point Research julkaisi vuoden 2020 neljättä kvartaalia koskevan Brand Phishing -raporttinsa.

25.12.2019

Hieman yli tuhat automaatiolaitetta suojaamattomana suomalaisissa verkoissa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus kartoittaa vuosittain suomalaisista verkoista löytyviä suojaamattomia automaatiolaitteita. Vuoden 2019 kartoituksessa suojaamattomia automaatiolaitteita havaittiin hieman yli tuhat. Yhteenvetona voidaan todeta, että havaittujen suojaamattomien teollisuuden ohjausjärjestelmien määrä on lisääntynyt, mutta yksittäisten suojaamattomien automaatiolaitteiden ja rakennusautomaatiolaitteiden määrät ovat pienentyneet vuodesta 2018.