kaupunkisuunnittelu

Uusimmat artikkelit

10.6.2020

Kestävää ruoantuotantoa kaupungeissa

CircularHoodFood-hankkeen tavoite on lisätä urbaania ruoantuotantoa ja ruoan arvostusta sekä kehittää biojätteen kiertoa kaupungeissa. HSY:n, Metropolian, Vantaan kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteishankkeen tuloksena syntyy kokonaisnäkemys urbaanin ruoantuotannon ja ruoan kiertotalouden parhaista käytännöistä ja kehitysnäkymistä. Globaalin ruoantuotannon haasteena on tuottaa riittävästi ja kestävästi ruokaa kasvavalle väestölle.

29.11.2019

Ekonomistit lakkauttaisivat hitas-järjestelmän

Talouselämän selvityksen mukaan pieni joukko sijoittajia on kerännyt itselleen nipun hitas-asuntoja. Edes Helsingin kaupunki ei tiedä, kuinka montaa sen hitas-järjestelmän yli 14 000 asunnosta vuokrataan eteenpäin. Helsingin kaupungin rekisterien perusteella kaikkiaan parillakymmenellä hitas-asuntoja omistavalla on kyseisiä asuntoja enemmän kuin kolme.

27.11.2019

Tukholmassa mietitään: metropoli vai viherkaupunki?

Löytyykö tilaa kaikille ja kaikelle, kun Tukholman kaupunki muuttaa muotoaan?  Näin kysyttiin keskustelutilaisuudessa, jonka Kulturhuset ja Fastighetsägarna Stockholm järjestivät eilen tiistai-iltana. Tilaisuudesta kertoo Fastighetstidningen verkkosivuillaan.

23.8.2019

Kattava koko Espoon 3D-malli julkaistu

Espoo on julkaissut aina ajan tasalla olevan 3D-Espoo-datan, joka toimii asemakaavojen ja yhdyskuntasuunnittelun pohjana. Avointa rajapintaa voi hyödyntää myös missä tahansa verkkopalvelussa. Kyseessä on maailman ensimmäinen avoin CityGML-rajapinta, joka tuo Espoon rakennukset, maanpinnan, vesistöt, liikenneväylät, maalämpökaivot ja jopa lyhtypylväät sisältävän 3D-datan kaikkien käyttöön.

24.8.2017

Luonnon terveyshyödyt huomioitava kaupunkisuunnittelussa

Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat nousseet ympäristöpoliittiseen keskusteluun niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Luontoa tulisi löytyä joka kodin läheltä tiivistyvässäkin kaupungissa. Kaupunkiluonnon terveyshyödyt saadaan parhaiten käyttöön kokonaisvaltaisella suunnittelulla.

8.5.2017

Kaupunkisuunnittelumessut nostaa kadut valokeilaan

Helsingissä sijaitsevassa info- ja näyttelytila Laiturissa 8.–13. toukokuuta järjestettävien Kaupunkisuunnittelumessujen 2017 pääosassa on katu. Kaikille kaupunkilaisille suunnatuilla messuilla keskustelun herättäjinä toimii 26 messuosastoa ja 28 tapahtumaa, jotka tarjoavat erilaisia näkemyksiä katuun.

21.4.2017

Sadat Siltamäen asukkaat kehittivät kotikulmiaan pelin avulla

Helsingin Siltamäessä tutkitaan parhaillaan täydennysrakentamisen ja aluekorjaamisen mahdollisuuksia. Asukkaita innostettiin ideointiin nettipelin avulla. Remontit olisi kannattanut aloittaa jo aiemmin.