Asumisterveys

Uusimmat artikkelit

16.1.2023

Asumisviihtyvyys huomioon

Rakennuksen asumisviihtyvyyteen vaikuttavat keskeisesti asumisterveys ja esteettömyys. Muun muassa sisäilman laadulla ja äänieristyksellä on paljon merkitystä. Asumisviihtyvyyteen tulee panostaa jo rakennusvaiheessa.

Tilaajille

20.6.2019

THL: Maalaistalomainen mikrobisto suojaa astmalta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen tutkimuksen mukaan lapsen riski sairastua astmaan on sitä pienempi, mitä enemmän varhaislapsuuden kodin sisätilojen bakteeristo muistuttaa maalaistalon bakteeristoa. Tutkimuksessa analysoitiin 400 suomalaisen ja 1000 saksalaisen kodin mikrobistoa. Vaikutus ei perustunut mikrobilajien suureen määrään, vaan eroihin tiettyjen bakteerien määrissä.

29.4.2017

Asumisterveys

Tupakointi, sisäilman lämpötila ja sisäilman laatu aiheuttavat paljon keskustelua taloyhtiöissä. Asuntojen ja muiden oleskelutilojen terveydellisten olojen valvonta kuuluu valtakunnallisesti sosiaali- ja terveysministeriölle, alueellisesti Aluehallintovirastolle sekä kunnan tasolla kunnan terveydensuojeluviranomaisille. Kuntien terveystarkastajat voivat käyttää asumisterveysasetusta apuna erityisesti asuntojen tarkastuksissa, mutta ohjeita ja mittausmenettelyjä voidaan soveltuvin osin käyttää myös muiden oleskelutilojen, kuten hoitolaitosten ja oppilaitosten rakennusten terveydellisten […]

23.11.2016

Asuntojen sisälämpötilan terveysvaikutukset puhuttavat

Kylmä huoneilma voi aiheuttaa allergiaoireisiin verrattavissa olevaa vasomotorista nuhaa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehden haastatteleman korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä kirurgisten tautien erikoislääkäri Yrjö Qvarnbergin mukaan energian säästämisessä asuntoja viilentämällä ei oteta huomioon terveydellisiä näkökohtia. Vasomotorisen nuhan lisäksi kylmyys aiheuttaa myös kolotuksia, erityisesti vanhoilla ihmisillä.