asumisoikeus

Uusimmat artikkelit

26.11.2021

Asumisoikeusasuntoon pääsee kiinni pienellä pääomalla − sijoituksen saa takaisin asunnosta luovuttaessa

Asumisoikeuden voi hankkia maksamalla asumisoikeusmaksun, joka on enintään 15 prosenttia asunnon hankinta-arvosta. Sen jälkeen asukas maksaa kuukausittaista käyttövastiketta. − Kodissa voi asua niin kauan kuin haluaa, mutta asuntoa ei voi ostaa omaksi, kertoo Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry:n 1.

7.5.2021

Uusi asumisoikeuslaki parantaa asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia

Tasavallan presidentin tänään vahvistama uusi asumisoikeuslaki parantaa asumisoikeusjärjestelmän kohtuuhintaisuutta ja läpinäkyvyyttä. Se lisää myös asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia ja yksinkertaistaa asukasvalintaa. Suomessa on noin 50 000 asumisoikeusasuntoa, ja niissä noin 100 000 asukasta.

22.5.2020

YM: Asumisoikeusjärjestelmää uudistava laki lausunnoille

Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja lakiesityksestä, jolla vahvistetaan asumisoikeusjärjestelmän kohtuuhintaisuutta ja asukkaiden asemaa sekä yksinkertaistetaan asukasvalintaa. Tavoitteena on varmistaa, että asumisoikeusasuminen on toimiva ja houkutteleva asumismuoto myös tulevaisuudessa. Ehdotuksen mukaan asukasvalinnassa siirryttäisiin määräaikaisiin järjestysnumeroihin ja valtakunnalliseen jonotusjärjestelmään.

12.10.2016

Asumisoikeusjärjestelmän asukasvalinta ja hakujärjestelmä remonttiin

Hallitusohjelmassa olevan asumisoikeusjärjestelmän uudistamisprosessi on edennyt Ympäristöministeriössä vaiheeseen, jossa pyydetään kommentteja suuntaviivoista, joiden mukaan asumisoikeusjärjestelmää koskevaa lainsäädäntöä uudistetaan. Ympäristöministeriön valmisteleman luonnoksen on määrä lähteä lausuntokierrokselle vuoden 2017 alussa. Aamuset-kaupunkimedia kirjoittaa, että hallitusohjelman mukaisesti asumisoikeusjärjestelmään tehdään uudistuksia itsenäisenä hallintomuotona, ja tavoitteena on kehittää asumisoikeudesta huomionarvoinen kolmas hallintamuoto.