vuosikello

Uusimmat artikkelit

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Hyvä suunnittelu takaa hyvän hallintotavan

Yhtiökokoukset on pidetty ja taloyhtiön uusi hallitus valittu. Ennen toimiin ryhtymistä hallituksen kannattaa suunnitella toimintaansa. Se helpottaa päätöksentekoa ja isännöitsijän kanssa kommunikointia.

4.6.2020

Taloyhtiön vuosikello: marraskuu

Marraskuussa hallitus jatkaa tulevan vuoden valmistelua ja arvioi omaa työskentelyään. Kiinteistönhoidossa valmistaudutaan alkavaan talveen. Kuun lopulla vietetään valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa.

4.6.2020

Taloyhtiön vuosikello: lokakuu

Lokakuussa taloyhtiön hallitus käy läpi mahdollisen osakaskyselyn tulokset ja päivittää strategian niiden perusteella. Kiinteistönhoidossa keskitytään erilaisiin tarkastustehtäviin ja siirretään ajastukset talviaikaan.

4.6.2020

Taloyhtiön vuosikello: syyskuu

Syyskuussa taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä aloittavat taloyhtiön strategian päivityksen. Kiinteistönhoidossa aletaan valmistautua hiljalleen tulevaan lämmityskauteen. Syyskuu on myös hyvä ajankohta syystalkoiden järjestämiseen.

4.6.2020

Taloyhtiön vuosikello: elokuu

Elokuussa hallitus kokoontuu kesätauon jälkeen ja käy läpi taloyhtiön taloutta ja muita ajankohtaisia asioita. Kiinteistönhoidossa hoidetaan edelleen kesäajan töitä.

4.6.2020

Taloyhtiön vuosikello: heinäkuu

Heinäkuussa taloyhtiön hallitus lomailee. Asukkaille ei välttämättä tarvitse viestiä, ellei taloyhtiössä tapahdu mitään normaalista poikkeavaa. Kiinteistönhoidossa tehdään lähinnä erilaisia tarkistuksia.

1.6.2020

Taloyhtiön vuosikello: kesäkuu

Kesäkuussa on tärkeää sopia kesälomista, isännöinnin ja kiinteistönhoidon kesäpalveluajoista sekä tuurauksista. Hallitus kokoontuu kesäkuussa vain tarvittaessa. Kiinteistönhoidossa keskitytään kesäajan toimiin.

10.1.2018

Vuosikello avuksi taloyhtiön toiminnan suunnitteluun

Taloyhtiön vuosikello auttaa hallitusta ja isännöitsijää taloyhtiön toiminnan suunnittelussa.  Vuosikelloon on otettu taloyhtiön hallintoon liittyvien tehtävien ohella mukaan huoltotöitä sekä muita talotekniikan kannalta tärkeitä ja toistuvia tehtäviä. Nämä ohjeet on tarkoitettu yhtiöille, joilla ei ole käytössään huoltokirjaa. Ne taloyhtiöt, joilla huoltokirja on, voivat tarkistaa siitä kiinteistön hoidon tehtävät, ajoitukset ja ohjeet.

27.6.2017

Taloyhtiön vuosikello: huhtikuu

Huhtikuussa uusi hallitus aloittaa toimintansa. Hallituksen työskentelyä varten laaditaan työjärjestys sekä työ- ja kokoussuunnitelma. Kiinteistönhoidossa tarkistetaan tietyt asiat pihalla ja kiinteistössä talvikauden jäljiltä.

26.6.2017

Taloyhtiön vuosikello: toukokuu

Toukokuussa taloyhtiön hallitus käy läpi yhtiön merkittävimmät sopimukset. Kiinteistönhoidossa tehdään ulkona kevättöitä ja sisällä erilaisia tarkistuksia. Toukokuussa järjestetään myös kevättalkoot.

19.6.2017

Taloyhtiön vuosikello: joulukuu

Joulukuussa hallitus vahvistaa seuraavan vuoden korjausohjelman ja tutustuu taloyhtiölle ilmoitettuihin sopimushintojen korotuksiin. Kiinteistönhoidossa aloitetaan liukkaudentorjunta ja lumityöt. Asukkaita on hyvä muistuttaa joulunajan jätteiden lajittelusta.

18.6.2017

Taloyhtiön vuosikello: tammikuu

Tammikuussa käynnistetään kevään yhtiökokouksen päätösasioiden lopullinen valmistelu. Tilinpäätöksen ja siihen liittyvien asiakirjojen laadinta aloitetaan. Kiinteistönhoidossa seurataan pihan liukkaus- ja lumitilannetta sekä pidetään huolta sisätilojen riittävästä lämmöstä.