Takuuvuokra

Uusimmat artikkelit

20.9.2021

Vuokranantajat ovat osaamattomia − Myös vuokralaisilla harhaluuloja

Kauhuvuokranantaja ei hoida aktiivisesti asunnossa tapahtuneita vahinkoja tai selvitä, mitkä ovat osakkeenomistajan velvollisuudet asunto-osakeyhtiötä kohtaan esimerkiksi vesivahingon sattuessa. Näin kuvailee painajaismaista vuokranantajaa Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita Iltalehdelle. Sijoitusasuntobuumi on tuonut vuokramarkkinoille paljon uusia vuokranantajia.

6.9.2021

Mitä vuokranantaja voi tehdä, kun vuokralainen osoittautuu ketkuksi? Tamperelaisrouva kertoo huijarista, josta ei meinannut päästä eroon

Aamulehti kirjoittaa tamperelaisesta Marjo Sekistä, joka vuokrasi asunnon  unelmavuokralaiselta vaikuttaneelle miehelle. Pian selvisi, että miehellä ei ollut aikomustakaan maksaa mitään. Seki ei tullut tarkastaneeksi uuden vuokralaisen luottotietoja heti.

28.7.2021

Miten vuokralaisen takuuvuokra pitäisi hoitaa?

Suomen Vuokranantajien neuvontalakimies kertoo, mitä eri tapoja on vuokravakuuden järjestelyyn ja mitä kussakin tavassa kannattaa huomioida. Vuokrasopimuksen vakuus on vuokranantajan turva siinä tapauksessa, että vuokralainen ei maksa vuokraansa tai asuntoon aiheuttamiaan vahinkoja. Perinteisesti vuokravakuus on maksettu rahana joko vuokranantajan tilille tai erilliselle vakuustilille.