sähkön hyvityslaskentamalli

Uusimmat artikkelit

6.5.2020

Kerros- ja rivitaloyhtiöt mahdollisiksi aurinkosähköasiakkaiksi

EU:n energiayhteisöjä koskevan lainsäädännön muutoksen myötä aurinkosähkön hyvityslaskentamalli muuttuu Suomessa lailliseksi vuoden 2020 loppuun mennessä. Aurinkosähkön pientuotanto on jo kasvanut Suomessa viime vuosina nopeasti, kirjoittaa Kauppalehti (5.5.2020). LUT-yliopiston energiatehokkuuden professori Jero Aholan arvion mukaan vuonna 2019 aurinkosähkön tuotantokapasiteetti kasvoi 70–80 megawatilla, enemmän kuin koskaan aiemmin.

22.1.2020

Aurinkopaneelien yhteishankinta taloyhtiöihin helpottuu

Aurinkosähkön yhteisvoimaloiden ja hyvityslaskennan hyödyntäminen ovat tulossa taloyhtiöiden saataville helpommin. Aiemmin yhteisvoimaloiden hankintaa taloyhtiöihin ovat hidastaneet lainsäädännölliset esteet, kirjoittaa FinSolar hankkeen projektijohtaja Karoliina Auvinen Tekniikka&Taloudessa. Laisäädäntö on Suomessa muuttumassa vuoden 2020 loppuun mennessä EU:n sähkömarkkina- ja uusiutuvan energian direktiiviuudistusten ja työ- ja elinkeinoministeriön alaisen älyverkkotyöryhmän linajusten perusteella.

22.8.2019

Taloyhtiöiden tuottaman aurinkosähkön verotustulkinnoista kiistaa

Helen Sähköverkko Oy:n kahdessa taloyhtiössä pilotoiman aurinkosähkön hyvityslaskentapalvelun arvonlisäverotulkinta on menossa korkeimman hallinto-oikeuden käsiteltäväksi. Hyvityslaskentapalvelussa taloyhtiön aurinkopaneelit kytketään kiinteistön sähkömittarin taakse ja ne pienentävät kiinteistön omaa sähkönkäyttöä. Mahdollinen ylijäämäsähkö myydään sähköverkkoon ja jyvitetään hyvityslaskennalla osakkaille.