kaupunki

Uusimmat artikkelit

4.12.2020

Maan­käy­tön suun­nit­te­lu ja luon­non mo­ni­muo­toi­suus

Geoinformatiikan väitöstutkimuksessaan Joel Jalkanen osoittaa, että suojeluarvottaminen on mielekäs työkalu myös kasvavien ja tiivistyvien kaupunkien maankäytön suunnitteluun. Käytännön tapaustutkimukset Uudeltamaalta ja Helsingin metropolialueelta antavat hyödyllistä tietoa maankäytön suunnittelun ammattilaisille ja kuntapäättäjille. Suojeluarvottaminen toimii keskustelun välineenä, alustana ja päätöksenteon pohjana.

27.5.2019

Fastighetstidningen: Kenellä on vastuu kulttuuritiloista?

Suurempi poliittinen vastuu ja uusia teknisiä ratkaisuja; varmasti löytyy keinoja pelastaa Tukholman uhanalainen kulttuuri- ja yöelämä. Näin sanoo klubi-isäntä Jakob Gardin Fastighetstidningenin verkkosivuilla. Tukholmassa on monien klubien ja musiikkisalien sulkemisuhka herättänyt laajoja protesteja.

12.6.2017

Kaupunki tiivistyy, liikenne kevenee

Tyypillinen suomalaiskaupunki koostuu erillisistä alueista, joista yhdellä asutaan, toisella tehdään töitä ja kolmannella käydään kaupassa, ravintolassa ja kirjastossa. Jotta risteilyyn ei menisi kohtuuttomasti aikaa, moni ajaa välimatkat autollaan. Äkkiseltään voisi vaikuttaa, että asetelma seuraa väistämättä kaupungistumisesta.

26.4.2016

Kaupunkien ja talouden kasvu lähtee liikkeelle asemanseuduilta

Suurten kaupunkien raideyhteyksien ja asemanseutujen kehittämisessä on mittava mahdollisuus. Kasvua syntyy luomalla uusia houkuttelevia sijainteja ja ottamalla vanhojen asemanseutujen joutomaat hyötykäyttöön. Näkemykset sisältyvät raporttiin ”Kaupunkirakentaminen piristämään Suomen taloutta”, jonka on laatinut aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI yhdessä rakennusalan toimijoiden, asiantuntijoiden ja kaupunkien edustajien kanssa.