jouluvalot

Uusimmat artikkelit

9.12.2021

Tarkista jouluvalojen kunto ennen käyttöönottoa – rikkinäinen valosarja voi sytyttää tulipalon

Tukes kehottaa tarkistamaan silmämääräisesti valosarjojen kunnon ennen niiden käyttöönottoa. Varmista myös, etteivät valosarjat ja niiden muuntajat ole menneet sekaisin keskenään. Valosarjat ja muuntajat pysyvät järjestyksessä ja kunnossa, kun ne säilytetään alkuperäisissä pakkauksissaan.

17.11.2021

Saako parvekkeelle ripustaa vilkkuvat värivalot tai ulko-oveen kranssin?

Tyrvään Sanomien lukija kysyy, voiko lintuja ruokkia omalla parvekkeella? Sastamalainen isännöitsijä Kari Kaaja vastaa: − Lintujen ruokkiminen parvekkeella ja taloyhtiön alueella on ehdottomasti kielletty. Lintujen ruokkimisesta tulee valituksia joka syksy.

19.12.2019

Joulukuun Kiinteistölehdessä sovun hieronnasta ja turvallisesta joulusta

Tärkeisiin jouluvalmisteluihin kuuluu turvallisuuden varmistaminen. Ja niin jouluna kuin muulloinkin on kiistat taloyhtiössä hyvä sovitella. Muun muassa näistä aiheista antaa vinkkejä Kiinteistölehti.

2.12.2018

Kiinteistölehden joulukalenteri 2018: Luukku 3

Jouluvalot tuovat tunnelmaa, mutta myös riitoja Erilaiset jouluvalot tuovat valoa ja iloa joulunaikaan niin sisällä kuin ulkonakin. Muista kuitenkin jouluvalojen turvallinen käyttö, tarkista huolellisesti vanhojen jouluvalojen kunto ottaessasi niitä varastosta käyttöön ja lue tarkkaan uusien jouluvalojen käyttöohjeet. Jouluvaloja hankittaessa kannattaa ottaa myös naapurit huomioon, niin vältytään naapuririidoilta.

17.12.2015

Jouluvaloissa terve järki tuo juhlamieltä naapurillekin

Uudenlaiset jouluvalot ja valosarjat puhuttavat asukkaita ja herättävät keskustelua taloyhtiöissä. Jouluvalot tuovat valoa ja tunnelmaa pimeään aikaan, varsinkin kun osaan maasta luvataan lumetonta ja mustaa joulua. Kiinteistöliitto muistuttaa, että jouluvalojen virittämisessä on tärkeää huomioida sekä naapurit että turvallisuus.

15.12.2015

Kysymyksiä ja vastauksia jouluvalojen turvallisuudesta

Ovatko led-jouluvalot turvallisempia kuin muut? Led-valosarjat toimivat pienoisjännitteellä ja niiden lamput eivät kuumene, joten niiden käyttö on turvallisempaa. Voinko jättää turvallisin mielin jouluvalot päälle, kun lähden yön yli jouluna kyläilemään?