jälkiasennushissi

Uusimmat artikkelit

11.9.2020

Hissi jälkiasennuksena pidentää kotona asumisen mahdollisuutta

Vanhaan kerrostaloon jälkikäteen asennettu hissi pidentää kotona asumisen mahdollisuutta. Samalla se nostaa asuntojen arvoa, kirjoittaa Keski-Uusimaa (11.9.2020). Kerrostalossa, jossa on hissi, voi asua keskimäärin kahdeksan vuotta pidempään kuin hissittömässä talossa, sanoo Koneen myyntipäällikkö Riku Nevalainen artikkelissa.

18.3.2019

Ohjekortti hissin rakentamiseen olemassa oleviin asuinrakennuksiin julkaistu

Ohjekortissa esitetään Hissiturvallisuuslain (1134/2016) mukaisten uusien jälkiasennushissien (henkilö- ja tavarahenkilöhissien) suunnittelu- ja rakentamisohjeita olemassa oleviin asuinrakennuksiin. Jälkiasennushissien turvallisuustaso tulee suunnitella ja rakentaa hissiturvallisuuslain mukaisesti siten, että hissien käyttö henkilöiden ja tavaroiden siirtoon on aina turvallista. Tämä ohjekortti on tarkoitettu kiinteistöjen omistuksesta vastaaville, hanke­suunnitteluun, suunnitteluun ja kaikille hissirakennushankkeen osapuolille.

2.2.2018

Hissi– ja esteettömyysavustusohje vuodelle 2018 on julkaistu

ARA on julkaissut hissi– ja esteettömyysavustusohjeen vuodelle 2018 verkkosivuillaan. Uutena asiana on kohdassa 4.6.5 ohjeistus:hissin pysähdystason lisääminen ylös tai alaspäin. Tutustu ohjeeseen ARAn nettisivuilla.

15.8.2017

Hamina avustaa jälkiasennushissien rakentamista

Haminan kaupunki ryhtyy myöntämään avustuksia hissien rakentamiseen vanhoihin kerrostaloihin, kertoo Kymen Sanomat. Haminan kaupunginhallitus päätti avustuksen suuruudeksi 7 500 euroa hissiä kohden. Hamina perustelee hissiavustuksen käyttöönottoa strategiseksi kehittämishankkeeksi nostetulla vetovoimaisella asumisella.

21.2.2017

Hissilaskuri auttaa taloyhtiöitä

Hissilaskuri on työkalu asunto-osakeyhtiöiden isännöitsijöille, hallituksen jäsenille ja osakkaille. Sen avulla voi laskea, miten hissin jälkiasennuksen kustannukset jaetaan osakkaiden kesken. Hissilaskuria voi käyttää hissin jälkiasennuksen kustannusten jaon laskemiseen, kun porrashuoneessa on vähintään kolme kerrosta.

24.1.2017

Kohti esteettömyyttä

Monesti esteettömyydestä tulee mieleen ensimmäisenä vanhuusväestön mahdollisuus asua kotona pidempään. Esteetön kulku hyödyttää kuitenkin kaikkia taloyhtiöissä asuvia. Esimerkiksi vaunuja työntävät vanhemmat tai raskaita kauppakasseja kantavat hyötyvät yhtä lailla esteettömästä kulkemisesta.

23.1.2017

ARA kannustaa esteettömään asumiseen

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) jakaa vuosittain lähes 30 miljoonaa avustuksia esteettömään asumiseen. Esteettömyys – ja hissiavustuksia myönnetään taloyhtiöille ja asunnon sisäpuolisiin esteettömyyskorjauksiin yksityishenkilöille.   Suurin osa avustuksista suunnataan jälkiasennushissien hankintaan taloyhtiöissä. ARAn osuus avustuksesta pieneni tänä vuonna 45%:iin.

19.1.2017

Hissien jälkiasentamisen tavoite ei täyty

Valtion avustus ei riitä kaikille halukkaille, kertoo Yle. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA asetti vuonna 2012 tavoitteekseen tuplata vuosittain jälkiasennettavien hissien määrän 500 vuodessa. Käynnissä myös ympäristöministeriön Ikä-Aske -hanke, jonka tarkoituksena on edistää esteettömyyttä.

17.1.2017

Sadas jälkiasennushissi Joensuuhun

Joensuun keskusta-alueelle on valmistunut sadas jälkiasennushissi, kertoo Radio Rex. Joensuussa jälkiasennushissejä on rakennettu 43 taloyhtiöön, missä on noin 1300 asuntoa. Vuonna 2016 Joensuuhun valmistui kahdeksan uutta hissiä ja yksi valmistuu heti tämän vuoden alussa.  Joensuun kaupunki on avustanut jälkiasennushissien rakentamista yhteensä 211 000 eurolla.