historia

Uusimmat artikkelit

3.6.2019

Arkkitehtuuriopas johdattaa jugend-Helsinkiin

Pöllöjä ja peikkoja, katajia ja saniaisia, linnantorneja ja kivimuureja, pastellisävyissä hehkuvia seiniä, taloja, joilla on nimi… Helsingissä kokonaiset kaupunginosat pursuavat muotojen, värien ja materiaalien runsautta 1800–1900-lukujen vaihteessa kukoistaneen kansainvälisen art nouveau -tyylin hengessä. Jotta helsinkiläiset ja matkailijat löytäisivät Euroopan hienoimpiin kuuluvan jugendkaupungin helmet, Helsingin kaupunginmuseo on tuottanut Helsingin jugend -arkkitehtuurioppaan, joka julkaistaan 3. kesäkuuta suomeksi […]

24.4.2019

Sähköautolla oli yliote 110 vuotta sitten

1900-luvun alussa sähköauto oli luotettavampi ja helppokäyttöisempi kuin bensiiniauto, muistuttaa Tekniikka&Talouden verkkolehti. Vuonna 1900 Yhdysvalloissa sähköautojen markkinaosuus oli noin kolmannes. Pahin kilpailija oli höyryauto. Polttomoottoriauto oli vaikea ja vaarallinenkin käynnistää kammella.

10.10.2017

Aikamatka Hermannin nuorisoseuraan

Helsingin kaupunginosa Hermanni on tunnettu kautta Suomen sanonnasta ”Tervetuloa Hermannin nuorisoseuraan”, joka löytyy Tuntemattomasta sotilaastakin. Puutalojen Hermanni katosi 1960-luvulla kivitalojen alle. Vain muutama puutalo on säilynyt meidän päiviimme. Hermanni oli oma yhteisönsä, työläiskaupunginosa, josta Helsinki ei ollut kiinnostunut ja jota se ei ollut halukas kehittämään.