asuntojen hinta

Uusimmat artikkelit

23.8.2021

PTT arvio asuntojen hintojen jatkavan nousuaan

Koronakriisistä huolimatta asuntomarkkinoiden tila on vahva. Asuntojen hinnat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa. Pellervon taloustutkimuksen ekonomisti Peetu Keskisen mukaan myös omakotitalojen hinnat nousevat kysyntäsyistä.

10.5.2021

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat suurimmissa kaupungeissa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat ensimmäisellä neljänneksellä ja maaliskuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna kaikissa suurimmissa kaupungeissa. Asuntokauppoja tehtiin kiinteistönvälittäjien kautta ensimmäisellä neljänneksellä 20 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Vanhojen osakeasuntojen hintojen kehitys neljänneksittäin suurissa kaupungeissa, indeksi 2015=100 Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat ensimmäisellä neljänneksellä 5,4 prosenttia ja maaliskuussa 6,0 prosenttia vuodessa.

31.10.2019

Vanhojen osakehuoneistojen hintakehitys ennallaan

Vanhojen osakehuoneistojen hinnat nousivat vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä pääkaupunkiseudulla ja laskivat hieman muualla maassa edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 1,5 prosenttia. Kunnista hintakehityksen kärjessä olivat Turku, Tampere ja Helsinki.

12.8.2019

HS: Asunto ei ole enää varma sijoitus

Helsingin Sanomat muistuttaa pääkirjoituksessaan, että mielikuva asunnosta varmana sijoituksena ei enää pidä paikkaansa, ainakaan koko maassa. Täysin varmana sijoituksena asuntoa ei voi enää pitää. Melkoisen varma asuntosijoitus on HS:n mukaan enää vain pääkaupunkiseudulla ja muutamissa kasvukeskuksissa.