astianpesukone

Uusimmat artikkelit

30.8.2018

Jo viisivuotias tiskikone on vesivahinkoriski

Noin joka kolmas kotien vesivahingoista Suomessa saa alkunsa kodinkoneista ja näistä noin 90 prosenttia astianpesukoneesta. Viisi vuotta vanha astianpesukone ei kuulosta vielä kovin vanhalta, mutta jo siinä vaiheessa sen poistoletku on huomattava riski vuotovahingolle. Kun astianpesukone alkaa lähetä iältään kymmentä vuotta, on korkea aika harkita uuden koneen hankkimista.

1.12.2016

Astianpesukoneen poistoletku hajoaa ja aiheuttaa vesivahingon

Maija huomaa eräänä päivänä astianpesukoneen käydessä, että keittiön lattialle on ilmestynyt lammikko vettä. Veden lähteeksi paljastuu astianpesukone – astianpesukoneen poistoletku on hajonnut. Vahingon toteaminen ja siitä ilmoittaminen Maija soittaa välittömästi huoltoyhtiön päivystykseen, ja päivystävä huoltomies tulee paikalle tarkistamaan asian.

18.7.2016

Vastaako vian korjauksesta taloyhtiö vai osakas? 5 hankalaa tulkintatilannetta

Kun asunto-osakeyhtiön huoneistossa menee jotain rikki, vian korjaamisesta vastaa joko osakas tai taloyhtiö. Vastuunjako menee lain mukaan niin, että osakas vastaa huoneiston sisäosien kunnossapidosta, kun taas yhtiön vastuulle kuuluvat rakenteet, eristeet ja perusjärjestelmät (mm. ilmanvaihto).

7.12.2015

Astianpesukonevuoto voi aiheuttaa kymmenien tuhansien eurojen vahingot

Suurin syy astianpesukonevuotoihin on rikkoutunut tulo- tai poistovesiletku. Vuodon nopea havaitseminen vähentää vesivahingon suuruutta huomattavasti. Astianpesukonevuodot ovat yleisin kotien vesivahinkojen syy, joista syntyy yleensä tuntuvia korjauskustannuksia.