3D

Uusimmat artikkelit

2.7.2019

Vantaan karttapalvelussa näkee nyt rakennukset 3D:nä

Tutki Vantaata nyt virtuaalisesti uudistuneessa kartta.vantaa.fi -palvelussa. Jo vanhastaan karttapalvelu on ollut monipuolinen kartta- ja kiinteistötiedon lähde, mutta viimeisimpänä sinne on lisätty mahdollisuus tarkastella kaupungin rakennuskantaa kolmiulotteisessa muodossa. Karttapalvelun 3D-versiota pääsee käyttämään osoitteessa kartta.vantaa.fi ja valitsemalla sivun oikean ylälaidan valitsimesta 3D-vaihtoehdon.

17.4.2019

3D-skannaus avuksi Notre Damen jälleenrakennukseen?

Taidehistorian professori Andrew Tallonin ainutlaatuinen koko Notre Damen kattava laserskannaus vuonna 2010 voi auttaa merkittävästi katedraalin jälleenrakennuksessa, kertoo Global Construction Review. Edesmennyt Tallon suoritti viime maanantaina tuhoisen tulipalon kärsineessä Pariisin Notre Damen katedraalissa 50 laserskannausta, joiden tuloksena syntyneiden yli miljardin datapisteen avulla graafinen suunnittelija Laurence Stefanon on rakentanut 3D-mallin koko katedraalista. Valtaisan Notre Damen rakenteista […]

1.2.2018

Hallituksen esitys kolmiulotteisesta kiinteistönmuodostamisesta eduskunnalle

Hallitus on istunnossaan 1.2.2018 päättänyt antaa eduskunnalle esityksen kolmiulotteisia kiinteistöjä (3D) koskevaksi lainsäädännöksi. Perinteinen kaksiulotteinen (2D) kiinteistö kuitenkin säilyisi pääsääntönä jatkossakin. Esityksen tavoitteena on muuttaa kiinteistönmuodostamislakia, kiinteistörekisterilakia sekä maankäyttö- ja rakennuslakia siten, että uuden kolmiulotteisen kiinteistön muodostaminen maanpinnan ala- ja yläpuolelle olisi asemakaava-alueella mahdollista.

5.12.2016

Helsingissä käyttöön älykäs kaupunkitietomalli

Helsingin kaupunki on ottanut käyttöön kaksi uuden sukupolven 3D-kaupunkimallia, joista odotetaan apua muun muassa rakentamiseen, kaupunkisuunnitteluun ja kaupungin omaisuuden hallintaan. Helsinki on ilmoituksensa mukaan ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka ottaa käyttöön uuden sukupolven 3d-kaupunkimallit. Julkaistut mallit ovat älykäs semanttinen kaupunkitietomalli ja visuaalisesti korkeatasoinen kolmioverkkomalli.