vanha hevostalli

Vanha hevostalli muuttui asunnoiksi

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti

Helsinkiläisellä korttelipihalla kohtaa yllättävän näyn: entisajan ajurien hevostallin, joka on muutettu asuinkäyttöön. Yli satavuotiaan tallin henki on sisätiloissa vahvasti läsnä, vaikka asunnot ovat täysin moderneja. Vuosia kestäneestä muutosprosessista ei puutu juonenkäänteitä.

Punavuorelaisen taloyhtiön sisäpihalla kuulee edelleen hevosten kavioiden kopsetta ja vaunujen kolinaa, jos malttaa pysähtyä. Vuonna 1906 joukko ajureita rakennutti tontille jugendhenkisen kerrostalon perheilleen sekä tallin 52 hevoselle. Tänä vuonna talliin valmistui 18 modernia asuntoa.

Vielä tämän vuosituhannen alussa rapistuva ja kylmä talli oli taloyhtiölle taakka.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Katso myös nämä

hissiremontti

23.5.2022

Veräjähissi kuntoon vanhaa taloa arvostaen

Helsingissä Uudenmaankatu 13:ssa tehtiin vaativa hissiremontti historiallisessa taloyhtiössä. Hissit peruskorjattiin alkuperäinen ulkonäkö säilyttäen. Projekti onnistui hallituksen, isännöitsijän ja eri alojen asiantuntijoiden yhteistyönä.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

ikkunoiden kunnostus

8.7.2022

Ikkunoiden kunnostus on historian säilyttämistä

Vanhoja ikkunoita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan ne voidaan kunnostaa. Kunnostus tulee pidemmän päälle taloyhtiölle edullisemmaksi kuin uusiminen. Se on myös ekologisempaa.

Marraskuun Kiinteistölehti

18.11.2022

Marraskuun Kiinteistölehti syventyy täydennysrakentamiseen

Suomen Kiinteistölehti tutustuu marraskuussa kahteen erilaiseen täydennysrakentamishankkeeseen Helsingissä. Lisäksi lehdessä kerrotaan, miten voi varautua ensi talven sähkökatkoihin ja mitä taloyhtiön tulee huomioida digitaalisia palveluita hankkiessaan.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille